Comuna Măciuca, prezentă la Ambasada Franţei cu ocazia Zilei Naţionale

Una dintre cele mai turistice localităţi din Vâlcea, localitate căutată pentru tradiţii, cultură, agrement, vânătoare, reprezintă judeţul nostru la Ambasada Franţei cu ocazia Zilei Naţionale a acestei ţări.

Primarul Mugur Mărcoianu s-a declarat onorat de această invitaţie şi spune că este o foarte bună oportunitate de a prezenta localitatea şi potenţialul ei, într-un mediu în care sunt oameni de afaceri, directorii de companii, potenţiali investitori.

„Nu doar Măciuca este prezentă la ambasada Franţei, ci este un judeţ, din punctul meu de vedere. Un judeţ care are atâte atuu-uri de oferit iar printre acestea se află şi comuna noastră. O comună deja cunoscută străinilor, Măciuca fiind în top 5 localităţi vizitate de turişti străini în judeţul Vâlcea. Să menţionăm că au avut loc tabere de sculptură cu participarea artiştilor plastici din România şi Franţa. De aceea spun că prin Măciuca, la Ambasada Franţei, Vâlcea are o carte de vizită”, spune primarul din Măciuca.

Deja nu mai este niciun secret faptul că Măciuca a intrat pe harta turismului naţional dar şi internaţional, localitatea vâlceană, fiind una din cele mai căutate zone turistice din Vâlcea.

Asta evident datorită Complexului Forest Retreat Spa, un complex care deţine topul celor mai frumoase locaţii şi generoase ca oferte turistice din regiunea Olteniei.

Un complex realizat în inima naturii, în „Subcarpatia” a adus comunei buzduganelor lui Mihai Viteazu un altfel de renume şi anume, pe cel al turismului de excelenţă. Aici rezervările se fac cu multe luni înainte iar investitorii au planuri mari – hipodrom, parcuri, golf etc.

Administraţia din Măciuca se implică la rândul ei în a ridica standardele de civilizaţie şi confort al localnicilor, pentru că blazonul trebuie să fie unul în pas cu investiţiile.

În acest moment se lucrează la complexul educaţional – Liceu şi Şcoală, unităţi de învăţământ care vor reîntregi centrul civic al comunei. În cadrul acestui complex, unde se lucrează din plin la reabilitarea clădirilor, Universitatea din Craiova va amenaja un parc dendrologic, Măciuca devenind astfel una din localităţile care devine pol de dezvoltare în această parte de judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *