9 turişti dintre care 2 copii, aduşi de la 2000 de metri, de pe Vârful Ursu, cu Salvamontul

Un grup de 9 persoane, dintre care 2 copii, au fost obiectul unei misiuni de salvare de pe creasta montană, misiune a  Serviciului Judeţean de Salvamont împreună cu voluntarii din comuna Vaideeni.

„Săptămâna trecută am fost sunat de liderul grupului, că ar dori să facă o excursie de creastă în Buila-Vânturariţa pentru aceste zile. Ştiind cum se anunţă vremea le-am recomandat să aştepte măcar 2 săptămâni – o lună pentru că sus vine iarna. Mai ales că auziusem că e vorba şi de copii în grup. Aseara, când s-a pus viscolul, am primit informaţii că grupul se află la 2000 de metri. Apoi am fost apelaţi să intervenim. Le-am recomandat să se adpostească la Refugiul Ursu, unde sunt condiţii, lemne de foc şi paturi, apoi am pierdut comunicarea. Azi dimineaţă am urcat cu maşinile sus şi am reuşit ca la ora 1-2 să-i aducem în siguranţă pe toţi 9 în Vaideeni”, spune Lera.

Acesta cere turiştilor să nu se încumete la trasee de creastă în aceste zile, unde viscolul bate cu rafale de peste 90 -100km/h, spulberând zăpada şi îngreunând vizibilitatea.

Mai ales că ninge abundent de la 800 de metri în sus, în toată zona montană. Pot spune că la Obârşia Lotrului este iarnă în toată regula iar pe DN7A se lucrează la deszăpezire. Vremea rea se anunţă până sâmbătă.

AP

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *