8 şantiere vor moderniza comuna Lungeşti

Comuna Lungești, localitatea cu cea mai lungă şosea, peste 20 de km, care se deschide în judeţul Olt şi se termină la poalele Mădulariului, se află într-o fază de schimbări structurale, care trebuie să aibă loc, în contextul schimbărilor regionale, naționale și europene. Localitatea se modernizează, aici funcţionează o administrație publică locală în slujba cetățenilor, cu obiective ambițioase.

Primarul Tiberiu Costea spune că, pas cu pas, trebuie rezolvate toate obiectivele care dezvoltă o comunitate. Nu numai, asfalt, apă, canal, cablu tv, internet, trebuie investit în sănătate și educație, pentru că sunt obiective majore care contribuie la diminuarea tendințelor de declin socio-economic și automat la îmbunătățirea nivelului rural.

În acest moment un număr de8 santiere sunt în lucru pe teritoriul localităţii:

„Se lucrează la 2 cămine culturale, vor fi 2 centre culturale care vor fi reabilitate şi dotatea cu elemente de specific zonal, unei comune a vinului din sudul judeţului Vâlcea. Tot acum se lucrează la şcoala de centru, vreau să spun o şcoală cu rezultate de excepţie la nivel judeţean, cu elevi care nu fac distincţia că „vin din mediul rural”. Lucrările la podul Neamțu, o zonă cu un potenţial agro-turistic. Tot acum se fac racordurile la canalizare iar localul primăriei se reabilitează din fonduri locale, pe exterior. Mai trebuie menţionat faptul că avem un nou utilaj,  achiziţie buldoexcavator  şi nu în ultimul rând platforma care va colecta gunoiul de grajd care se află în linie dreaptă”, spune primarul Tiberiu Costea.

Astfel Lungeşti, cea mai „lungă” comună din judeţul Vâlcea că doar blazonul trebuie respectat, are comori cât ar cuprinde un manuscris, de la istorie până la minunile naturii, un tezaur prea puţin cunoscut, dar care argumentează că Vâlcea este chiar şi cel mai frumos tărâm al României.

Lungeştiul Buzeştilor, al mănăstirilor brâncoveneşti, al lui Mamu, pârâul de poveste care taie colinele sudului oglindind, în soarele de apus de august, cleni, mrene şi nisiparniţe, biserici şi case, dealuri cu vii, cătune de poveste, dar şi… păduri, păduri unicat, păduri cum nu se prea găsesc în alte lumi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *