Locuitorii din Gâtejești vor avea rețea de gaze naturale, grație demersurilor lui Radu Bărăscu

Locuitorii cartierului govorean Gâtejești au o surpriză plăcută, grație viceprimarului Radu Bărascu. Chiar dacă primăria Băile Govora nu a reușit să obțină finanțare pentru extinderea rețelei de gaze naturale, aceștia vor avea parte de utilitatea respectivă.

”Nu e niciun secret pentru nimeni faptul că primarul Mihai Mateescu nu a reușit să obțină fonduri pentru rețeaua de gaze, pentru extindere, deși majoritatea localităților care aveau această rețea au primit prin Anghel Saligny fonduri de extindere. Probabil că aici a contat și fantezia, altfel nu o pot numi, a unei conducte de peste 4 km care să meargă în gol, peste dealuri, prin păduri spre Gâtejești. Așadar Băile Govora nu face parte din cele 35 de localități care au obșinut fonduri pentru rețea nouă sau extindere. Că asta a fost și minciuna domnului Mateescu cu Anghel Saligny. Nu a pus niciun proiect pentru drumuri, rețele de apă, de canalizare, extinderi, pentru că, spunea dumnealui ”vom avea fonduri pentru gaze”. Iată că s-a adeverit, nici drumuri și nici gaze. Însă avem o soluție pentru cartierul Gâtejești, asta ajutat de geografie și de buna relație pe care o avem cu domnul primar Viorel Radi, din Bunești”, spune Radu Bărăscu.

Viceprimarul Radu Bărăscu, în urma discuției avute cu Primarul Comunei Bunești, Viorel Radi, după vizitele pe teren, a propus soluția, înaintată în bugetul pe anul 2024, al stațiunii Băile Govora, cu PUZ pentru Gâtejești și anume: extindere rețea în Gâtejești prin racordare la conducta din Bunești, conductă aflată la 1 metru de prima casă din Gătejești și nu la 5 km.
”Așadar nebunia cu traversarea conductei prin pădure (str. Praporgescu – str. Codrului) trebuie aruncată la gunoi.  Planurile fantastice trebuie abandonate pentru că sunt prea ridicole și prea penibile. De ce să înființăm conductă de transport prin pădure când avem gazele la poartă? Cu ce costuri? Cum iei avizul Romsilva pentru așa ceva? Iată că atunci când se vrea, apare și soluția tehnică corectă. Băile Govora trebuie să colaboreze cu vecinii, mai ales când sunt primari gospodari. Putem avea avantaje imense datorită prietenilor. Iar Primarul Viorel Radi este unul dintre ei” mai spune Radu Bărăscu.
Cartierul Gâtejești al stațiunii Băile Govora este o enclavă în comuna Bunești și aflat la 5 km distanța de orașul Băile Govora. Comuna Bunești a introdus deja rețeaua de gaze și a obținut fonduri pentru implementarea proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *