În anul 2024, comuna Gușoeni poate fi numită o localitate europeană
În Gușoeni, în 2024, vor fi funcționale ambele rețele de apă și canalizarea și vor fi realizate primele branșamente la rețeaua de gaze naturale, susține primarul Nicolae Concioiu.
”Sunt pași importanți pe care îi realizăm în a deveni o comună europeană cu toate rețelele de utilități. Da, anul 2024 înseamnă rețeau de apă, rețea de canalizare cu stații de tratare, stații de epurare. Vom începe branșarea la rețeua de gaze și funcție de resursele financiare vom continua conductele. Tot în 2024 va fi realizat blocul nZeb și vom reabilita fost clădire a cooperației pe care am reușit să o achiziționăm. Se va finaliza sala de sport, se vor monta stațiile electrice de încărcare și vom începe construcția căminului pentru vârstnici și o bibliotecă nouă. Așadar cu școli moderne, grădinițe, energie verde la instituții, parcuri fotovoltaice, apă, canalizare, gaze, Gușoeni va deveni categoric o comună europeană, potrivit standardelor de calitate a vieții”, susține primarul din Gușoeni.
Pentru că un amplu program de montare se sisteme fotovoltaice pe școli, cămin cultural, dispensar, sedii administrative este în programul de finanțare europeană.
Cu aproape 300 mii lei venituri proprii (228 per capita) și 1.300 de locuitori, comuna Gușoeni are toate șansele pentru a face un salt uriaș economic, având în vedere trei mari rețele de utilități care vor fi implementate în acest an – apă, canalizare și rețeaua de gaze.
Vorbim de o comună aflată în frumoasa zonă viticolă a Vâlcii, cu active industriale, cu ferme, cu potențial economic, pare că odată cu finalizarea investițiilor în rețelele de utilități își va găsi o cadență economică.