Proiecte ample care implică urbanizarea comunei Stoenești începând cu anul 2024

Primarul Fredi Dumbravă spune că lucrează la un amplu proeict prin care începând cu anul 2024, toată comuna va fi ”urbanizată”. Un proiect care prevede realizarea de trotuare, de alveole cu arbuști, băncuțe, coșuri de gunoi, iluminat, rigole betonate.
”Vrem să arătăm a oraș. Mai ales că anul viitor vom avea toate drumurile reabilitate și trecem la un nivel superior, un nivel de urbanizare care să atragă cât mai multă populație rezidentă, să dezvoltăm sectorul de servicii, pe parte de economie, agro-turism. Stoenești trebuie să se impună ca o destinație preferată și pentru investitori și pentru cei care se află în căutarea unei locuințe”, spune Dumbravă.
Cu investitii de aproape 8 milioane de euro în ultimii 8 ani, cu o infrastructură pusă la punct, cu reţele de utilităţi care să ofere confort populaţiei rezidente, comuna Stoeneşti atrage în ultimii ani, de altfel foarte mulţi orășeni dornici de a-şi cumpăra o locuinţă.
„Peisajul, liniştea, oamenii, tradiţiile, sunt aspecte care i-au determinat să spună că aici este raiul pe pământ. Ne bucură faptul că localitatea noastră a devenit atractivă pentru străini, ne bucură de fapt oricine vine aici, caută o casă, cumpără o proprietate. Normal că avantajele sunt foarte mari. Suntem aproape de Râmnicu Vâlcea, aproape de Horezu şi foarte aproape de Băile Olăneşti. Toate acestea au fost considerente pentru care demografia este într-o dinamică crescătoare”, spune primarul Gheorghe Dumbravă.
Primarul Gheorghe Dumbravă este convins că în viitor, comuna pe care o administrează va dezvolta și o dimensiune turistică, timid pentru început, dar cu mari perspective, având în vedere dispunearea în zona Parcului Național al Builei Vânturarița
Așa cum am mai precizat, comuna Stoenești se pregătește de noile investiții prin care se va finaliza rețeaua de drumuri, în toată localitatea.
Localitatea este aşezată pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, în bazinul monahal al Olăneştiului, aici existând una din cele mai frumoase şi cochete mănăstiri de patrimoniu – schitul Jgheaburi.
Tot în Stoeneşti, funcţinează singura ţesătorie tradiţiională cu fir de borangic din România.
Stoeneştiul deţine şi o reţea de izvoare medicale minerale, pe care pe viitor administraţia ar dori să le valorifice în scop balnear.
În ultimii ani, în Registrul Agricol figurează peste 200 de „străinaşi”, cetăţeni care şi-au achiziţionat aici o proprietate iar numărul acestora se află în continuă creştere.