La Amărăști se semnează contractul pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

În comuna Amărăsti urmează în perioada următoare să se semmneze contractul pe Anghel Saligny, de extindere a rețelei de canalizare în localitate. Urmând apoi procedurile aferente, licitația și execuția.

Astfel, prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny, Catana a obținut finanțarea pentru două proiecte vitale pentru localitate. Primul este rețeaua de apă și a doua extinderea rețelei de canalizare în toată localitatea, proiecte care ar ridica standardele de confort pentru locuitori și care a fost declarat eligibil.

Totodată în comună s-au reparat două poduri, au fost reabilitate drumurile agricole, cu angajați din localitate.

După extinderea rețelelor de apă și canalizare, Primăria Amărăsti va depune pe AFIR un nou proiect de drumuri acolo unde infrastructura de utilități a fost finalizată.

Se pregătesc documentațiile pentru un parc fotovoltaic care să asigure cheltuielile publice cu energia electrică, pe o suprafață de 1.200 metri pătrați. Și totodată se dorește realizarea unei paltforme pentru gunoiul de grajd.

Aproape 300 mii lei venituri proprii (177 per capita) sunt estimările pe anul 2022, în Amărăști, o comună cu 1.700 de suflete, unde pentru edilul Adrian Catana este o sarcină, de a schimba modul de a face administrație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *