În Lungești a început asfaltarea drumurilor prin Anghel Saligny
Comuna Lungești se află în plin proces de modernizare, au început asfaltările pe Anghel Saligny iar instituțiile publice sunt în plin proces de reabilitare.
Sunt foarte multe proiecte fiind depuse pe energie verde. cum ar fi eficientizarea energetică a instituțiilor, stații de autubuz cu internet și aer condiționat, digitalizare completă a serviciilor din primărie, concomitent cu implementarea GiS.
Primăria va achiziționa și două drone utile în procesul de cadastrare, identificarea zonelor de risc, a zonelor unde se depozitează gunoiul, localizarea incendiilor etc.
Așadar, comuna se numără printre cele mai dezvoltate din zona de sud a județului Vâlcea, o localitatea cu un centru civic urbanizat cu drumuri sistematizate, care devine din ce în ce mai atractivă pentru investitori.
Unul din proiectele depuse la Ministerul Dezvoltării a fost aprobat anul trecut și a primit finanțare in valoare de14.488.233 lei, bani cu care Tiberiu Costea a început amplul proces de asfaltare a toate drumurile și uițele de interes local din localitate.
Pentru comuna Lungești infrastructura de bază este deja o realitate și asigură condiții de sănătate, protecția mediului, condiții optime de trai și cel mai important, premisele pentru dezvoltarea unei economii rurale competitive.
Noile proiecte pe care le-a făcut vizează un parc fotovoltaic, două stații de încărcare electrică pentru autoturisme, schimbarea parcului auto al primărie, începând cu microbuze electrice, dar și a iluminatului public . De asemenea, școlile din Stănești și Dumbrava sunt incluse în proiecte pentru panouri fotovoltaice și implicit, pentru pompe de căldură autonome, iar acum , prin PNRR s-au depus proiecte pentru reabilitare, anveloapare și panouri fotovoltaice la sediile primăriei și dispensarului medical din Fumureni.
Un alt proiect deosebit al primarului Costea îl reprezintă un sistem inteligent de umbrire a instituțiilor pentru sezonul cald și nu în ultimul rând, digitalizarea planului urbanistic general.
Tiberiu Costea a mai amintit că nu renunță la bazinul de inot și complexul sportiv, drept pentru care a refăcut adrese către Compania Națională de Investiții (CNI). De asemenea, tot prin CNI, edilul a depus proiect pentru extinderea canalizării, pentru care așteaptă un răspuns favorabil.