În această vară toate obiectivele turistice din Voineasa vor fi marcate și vor avea panouri informative

Promovarea potențialului turistic este punctul forte în agenda de lucru a autorităților din Voineasa, cuprinzând proiecte ce privesc un amplu proces de modernizare, străzi şi trotuare, iluminat, parcuri, piscine, agrement.  După realizarea acestora, Voineasa va fi în următorii ani, una dintre cele mai căutate și apreciate stațiuni din țară. Primarul Gabriel Năstăsescu a relatat că există dezvoltatori hotelieri care construiesc în Obârșie, iar acest lucru este foarte bine pentru turism.

Dinspre Petroşani, Sebeş sau Rânca, toate drumurile ajung la Obârşia Lotrului, cea mai nouă dar şi viitoarea staţiune naţională a muntelui. Locul de intersecţie al munţilor, punctul care confluează tot Parângul, la 8 km de lacul Gâlcescu, aici deja se contruieşte altă Românie. România de Voineasa, o Românie imperială, pe malul Lacului Vidra, la poalele pârtiei de schi, renumită deja şi în Austria, într-o zonă unică, diferită de tot ceea ce ştim despre munte.

Voineasa, cândva cenuşăreasa turismului vâlcean, asta din cauza sindicatelor româneşti care în vremurile convulsive de după 90, au luat cu japca Vidra şi complexul turistic, se reface pentru a deveni, o altă lume. De la Mănăileasa, trecând prin culmea Vidruţei şi până la Mănăstirea Obârşiei, vorbim de un turism de excelenţă.

Un turism care e prea frumos şi nu se poate descrie în cele câteva rânduri. E simţire şi ca orice emoţie se trăieşte, aici la capătul Ţării Lotrului.

Aici Primăria va amplasa panouri informative cu toate obiectivele turistice ale stațiunii. Astfel Șoseaua Transalpina, Lacul Balindru, Cataractele Lotrului, Lacul Gâlcescu, Obârșia Lotrului, Lacul și Barajul Vidra, plus multe altele vor fi marcate, semnalizate. Primăria urmează a amenaja locuri de popas, locuri de picnic, pregătindu-se intens pentru sezonul de vară.

Trebuie menționat faptul că Voineasa este a treia stațiune a Vâlcii, ca număr de turiști, după Călimănești și Olănești, fiind o destinație pentru iubitorii muntelui, atât iarna cât și vara. Vara, când DN 7A și DN 67C se transformă într-un uriaș furnicar de mașini, mii de turiști din România vin aici, într-unul din cele mai frumoase colțuri de Românie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *