7.235 de “handicapaţi închipuiţi” şi 8.245 de “asistaţi social falşi” obligaţi să returneze banii pe 3 ani

După o descindere a DIICOT în mai multe localităţi vâlcene, în cazul dosarelor sociale şi al celor de handicap, au fost deja arestate preventiv cadre medicale şi membrii din mai multe comisii, fiind suspectaţi de primire foloase necuvenite,  toate dosarele de asistaţi social şi cele de indemnizaţie pentru handicap fost luate la puricat.

Din primele informaţii se pare că 7.235 de dosare de handicap au fost deja considerate false, însemnând 70% din total şi 8.245 dosare de asistaţi social, adică 85% din total.

Toate vor fi revizuite dar beneficiarii vor fi executaţi siliţi pentru a returna sumele primite de la stat.

La această oră au loc mai multe audieri şi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore.

Sunt chemaţi la audieri şi foşti primari.

Echipele de Jandarmi au fost chemate în dispozitiv pentru a nu se înregistra evenimente neplăcute în localităţile respective.

Vom reveni cu amănunte şi cu publicarea listelor cu cei care trebuie să returneze banii. Paguba se ridică la peste 7,5 miliarde de lei vechi.

AP

loading...

16 comments

 • Grigore Elena

  Cred ca in fiecare comuna din jud Valcea sunt handicapati ” inchipuiti “. Ponderea o reprezinta romii. Primavara , vara si toamna locuiesc in zona Ocnele Mari- Bunesti si am fost uimita sa aud ca atatia tineri buni de munca stau la bufete si beau. Daca sunt chemati sa lucreze ca zilieri, spun ca lor le ajunge ajutorul social. In plus ,am aflat ca mai sunt platiti si membrii familiilor acestora, cu ajutoare pt ca au grija de handicapati. Sunt cazuri in care handicapatii indreptatiti sa ia aceste ajutoare nu iau, din anumite motive: nedeplasabili pana la comisii , ori nu au dat bani medicilor. ATENTIE Politia Rm Vl: Multi conducatori auto , detinatori de carnete conducere, s-au pensionat medical, fiind considerati nebuni,dar circula cu masina. In luna martie,pe raza satului Slatioare, Oras Oc.Mari, un conducator auto beat a intrat cu masina intr-un gard,sarind santul. Putea sa omoare pe cine intalnea in cale. A tras masina din gard si a dus-o la reparat, la un atelier din zona. Deseori , lucratorii de acolo conduc beti.

  • Liviu Radu

   Grigore Elena,

   Este adevărat ce spuneți, dar trebuie precizat că acest fenomen există în toate județele. În plus, astfel de cazuri nu au apărut acum, ci sunt vechi de decenii; mulți dintre beneficiarii acestor ajutoare, bolnavi închipuiți, sunt morți deja, ca și mulți dintre cei care au primit diverse “atenții” pentru a acorda certificate de handicap. Pe cine să mai tragem la răspundere? Vă imaginați care este amploarea acestui furt din bugetul țării? Toți cei care sunt angrenați în această schemă sunt votanți ai unor grupuri infracționale organizate (GIO), precum PSD. Aceste GIO trebuie scoase în afara legii!

   • ….ma tem ca este invers , acei asistati sociali si handicapati falsi , sunt ,, unsi,, din primariile partidelor de opozitie , in special PNL care acum este plin de borfasii fostului PDL !

  • situatia este similara in toate judetele. poate unele sunt `fruntase` insa problema este generalizata

 • Lavinia

  Bună dimineața daca este adevărat foarte bine ca se face descinderi la toata comisia de evaluare a gradului de handicap Rm valcea care este infecta si plina de hoti acolo si aroganti fara masura cunosc cazuri care nu pot merge si care nu au cate un picior si nu a primit nici un grad pe motiv ca nu este din naștere !! Iar uni handicapați închipuiți care au dat spaga si bani la comisia de evaluare merg pe strada bine mersi si sunt perfecti normali si ia pensie mai mult de atata multi batrani care de la o anumita vârstă le scade vedrea sau simturile de a aude fiind un proces de inbatranire normala dar care vede sa se descurece si sa mearga si aude dar putin mai greu domnilor iau pensii fara drept o mafie si o gasca de hoti este la comosia de handicap valcea comisia loata pa purificat si arestati toți iar restul cine nu are drept de pensie sa returneze bani inapoi !

 • Bună dimineața domnilor felicitări pentru articol demonstrează că inca mai avem oamenii care se ocupă de corupție si hotie vreau sa va realatez următoarele : Comisia de evaluare a gradului de handicap VÂLCEA este corupta si infecta plina de sacali infometati de bani credetima ca cunosc cazuri care sarmani oamenii au handicap grav si infirm care nu primesc nici un fel de pensie sau grad de handicap datorita faptului ca nu au avut bani sa le dea spaga la hoti de la comisia de evaluare a gradului de handicap ! Cer expres sa se faca o comisie de ancheta pentru a se loa la purificat toate dosarele persoanelor care au obținut gradul si pensia de handicap valcea si o sa aveti marea surpriza sa vedeti persoane perfect normale sau chiar sa conduca masini pe drumurile publice si iau pensie mai mult de atata multe persoane invarsata care datorita procesului de îmbătrânire le scade vederea si auzul sau simțurile si iau pensie fără drept domnilor ei si copii lor perfecti normaili cica cu însoțitor ne lucrand o zi in viata lor hoti ordinari trebuie verificati si sa dea bani înapoi iar comisia cercetata toata inpreuma cu medici care au acordat grade false si pe bani si foloase cunosc mai multe cazuri la oradul Călimănești sa fie anchetată si arestati toti corupti si restul de oameni inchipuiti handicapati sa restituie bani înapoi si sa se dea la cine are intradevar handicap mental sau fizic cu acte doveditoare nu la toti sarlatani din valcea si toate comunile din apropiere incepand cu Cornet ;brezoi ;Călimănești ; Seaca ;jiblea noua; jiblea vechie ;salatrucel; berislavesti; gura voi ;bujoreni ;Rm valcea olanesti pausesti magalasi; sunt o gramada de persoane care nu merita si in special romi care prinesc pensie pe ne drept hoti ce sunt imi asum responsabilitatea pentru ce spun

 • Mirela

  Daaaaa. ….Și în București….

 • Elector

  Trebuie demiși toți funcționarii guvernamentali care au favorizat furtul! +să plătească paguba alături de beneficiarii hoției!

 • Levente

  Felicitari! Ar trebui cate un control din asta in toata tara! Recuperati banii de la cei care au luat … si medicii ar trebui sa plateasca suficient cat sa fie un exemplu pentru alti medici care mai fac asa!

 • Florentina

  Sunt cazuri diferite,eu am în familie un caz cu demență galopantă handicap grav permanent. Este asa de 10 ani,beneficiază de indemnizație îngrijitor persoana cu handicap. Problema este ca primaria ne obligă la reexaminare psihica persoana ne putând fi transportată circa 20km fiind agresivă,violență,nu are discernământ. Am spus asta dar mi s-a spus sa-l transport cu ajutorul jandarmeriei . E normal asa ceva,ca pe criminali,e doar un bolnav de 76 ani,nu ne rămâne decât să renunțăm la indemnizatia pe care o ia pe drept. Eu sunt din Buzau

 • Vanessa

  Ar fi bine, dar e 1 aprilie si nu stiu ce sa cred

 • VASY

  Ar trebui sa faceti controale amanuntite aproape in toate localitatile din tara, ca probabil celor care muncesc 8-10-12 ore pe zi nu le mai convine sa tina putorile in spate. Controalele astea ar fi trebuit sa se faca cu ani in urma, dar vedeti-va de treaba ca acum in prag de alegeri putorile sunt necesare pentru VOTURI.

 • Florea

  Cunosc și eu asemenea cazuri, și mi-e ciuda, pentru ca eu am fost nevoita sa car copilul la comisie, ani de zile, un copil bolnav de cancer, dabi în 2017 am obținut certificatul pina la 18 ani, atunci iar va trebui sa l duc la comisia pentru adulți, deși este în cărucior pe netransportabil

 • Pesedistul

  Mai nebunilor, cum vreti sa luati veniturile si asa mici ale votantilor PSD ? Daca aude Dragnea, va desfiinteaza, bai astia de la DIICOT.
  Sa dam tarii cat mai multi analfabeti, betivi, handicapati si asistati. Ca numai datorita lor suntem noi pesedistii la putere si va tinem si pe voi in carca. Daca nu va convine, duceti-va la munca in strainatate. Si trimiteti banii in tara.

 • Ghita Sarbu

  Bine,spus!Si in Bihor ar trebui la fel facut!Sunt banii nostrii si ii aruncam in vant!Majoritatea sunt handicapati falsi .Rugam comisiile sa i testeze!(Stei Bihor)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *