Primarul din Păușești a dat deja 4 amenzi celor care aruncă gunoiul în zone interzise

Aproape oricine s-a plimbat prin orașele, satele și natura din România a văzut râuri inundate de gunoaie, gropi de gunoaie improvizate sau ambalaje aruncate la întâmplare. Multe dintre gunoaiele acestea conțin chimicale periculoase pentru om, care sunt purtate de vânt sau ape și ajung în organismele noastre. Omoară pești, sufocă păsări, intoxică oamenii. Contaminează.

Nimeni nu este la adăpost, așa că toți trebuie să contribuim la rezolvarea problemei.

Abandonarea deșeurilor este interzisă și pedepsită, potrivit Legii 211/2011, principala lege cu privire la gestionarea deșeurilor, cu modificările și completările ulterioare.

Mai precis, legea spune că abandonarea deșeurilor se pedepsește cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele fizice și de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice. În plus, cei care aruncă deșeuri ilegal sunt obligați prin lege să curețe zona și să plătească, pe lângă amendă, costurile de eliminare a gunoaielor prin societăți specializate.

Primarul din Păușești Otăsău, Cătălin Avan, nu a stat pe gânduri și până în prezent a aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru cei care nu respecta legea

„Atentie! Nu mai toleram aruncarea gunoaielor pe malurile pârâului Otasau sau in alte zone! Este a patra sancțiune contravenționala aplicată și nu iertam pe nimeni! Va rugam sa respectați mediul înconjurator si sa colectați deșeurile menajere doar prin operatorul autorizat! Mulțumim pentru înțelegere!”, Spune Cătălin Avan. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *