Anul 2022 la Dănicei înseamnă drumuri noi, un cămin cultural și extindere a rețelei de apă

Primarul Dumitru Pirneci împreună cu viceprimarul Mihai Cernătescu și juristul Ionut Voiman fac echipă bună, la Dănicei, lucrurie merg bine, dovadă proiectele care se implementează.

Anul 2022 va aduce astfel noi investitii în conuna Dănicei, drumuri noi, extinderi de utilități, căminul cultural și paote un nou sediu pentru primărie.

Referitor la calamități, autoritățile au mai adăugat că ”… mai avem 2 alunecări de teren și trebuie să înceapă și acolo locrările de punere în siguranță. Este vorba de refacerea platformei de drum în satul Dealul Lăunele, la Olteni și de refăcut o punte pietonală în satul Valea Scheiului, în punctul Nenu.”

Primarul Pirneci a depus două proiecte pentru Programul Național de Investii Anghel Saligny, pentru modernizarea de drumuri comunale și de interes local, unul pentru 7 km și altul pentru 7,5 km. Anul acesta așteaptă obținerea finanțării.

Primarul Pirneci a mai declarat că lucrează la un proiect pentru extinderea rețelei de apă potabilă în satul Dobrești pentru ca cele 40 de gospodării care nu au apă curentă, să beneficieze de această utilitate, iar investiția va fi realizată cu fonduri locale.

Totodată, acesta spune că este foarte importantă finanțarea drumului de legătură cu Nicolae Bălcescu, scurtându-se cu mult distanța dintre aceste două commune, vecine dealtfel.

Una din cele mai întinse localități din Vâlcea, cu 14 sate componente nu are, paradoxal, o legătură directă cu județul Vâlcea, o legătură rutieră cu municipiul, orice drum spre capitala de județ, fiind fie prin Argeș, fie prin Olt.

Vorbind de Dănicei, despre  pe o întindere de circa 2900 de hectare cu  sate care, acum, beneficiază de utilități, precum drumuri asfaltate, iluminat public, interenet, apă sau canalizare, iar în viitor un centru social, târg comunal, un cămin cultural nou, sediu primărie și în următorii ani și gaze naturale. Adică, o administrație care, în ciuda izolării de județ, a reușit să atragă fonduri, atât guvernamentale cât și europene pentru a aduce localitatea la standarde de viață decente pentru cetățeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *