Centru Medical Multifuncțional la Voicești, proiect de anvergură pe 2022

Anul 2022, la Voicești înseamnă Centrul Medical Multifuncțional și canalizare, sunt cele două proeicte de suflet la care ține edilul localității.

Florian Vătafu a explicat că ”…pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional  s-au predat amplasamentul si au început licitațiile. Acesta va fi amenajat în centrul civic al comunei și va însemna o o clinică dotată cu aparatură de specialitate, pregătită să stabilească un diagnostic, prin intermediul celor mai noi metode de investigație. Clinica va avea capacitate de diagnostic şi tratament în sistem ambulatoriu, pentru toți cetăţenii din zonă și care cred în garanția unui act medical competent, realizat de o echipă de medici buni. Clinica va avea cabinete de cardiologie, stomatologie, interne precum și dispensarul medical. De menționat va avea încălzire solară”

De asemenea,  o altă veste bună pentru locuitori este că vor demara și lucrările la rețeaua de canalizare, pe o lungime de 18 km.

Unul dintre zonele unde oamenii aleg să se mute, timid ca fenomen la început este Voicești, unde primarul Florian Vătafu spune că apropierea de municipiul Drăgășani este un factor decisiv pentru cei care migrează la țară.

”O migraţie accelerată s-a înregistrat anul trecut, în contextul pandemiei. E drept că mulți care au venit au rude, au moștenit o casă dar sunt și unii care sunt interesați de terenuri, mai ales spre malul Oltului.  Potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică, în anii anteriori peste 200.000 de români s-au mutat în zona rurală. Cei mai mulţi au avut aceleaşi motive să facă saltul dintre betoane: au fugit în natură, lăsând în urmă traficul, poluarea, apartamentele mici la bloc, traiul în comun pe scara de bloc, lipsa initimității. Au câştigat, în schimb, o viaţă într-un mediu mai curat, dar şi noi responsabilităţi. Concluzia este clară, in ce în ce mai mulţi români lasă oraşul pentru sat. Înainte se dezbătea frecvent depopularea zonelor rurale, în continuare o realitate, însă noile hotărâri vizavi de locuire, în special ale tinerilor, oferă o speranţă: că satele s-ar putea revigora la un moment dat. De aceea nu ne pierdem speranța”, spune primarul din Voicești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *