Comuna Lădești încearcă să redevină polul regional care a fost până în 1990

Primarul Nicolae Iordache spune că în următorii ani, investițiile care se vor derula în Lădești vor reface renumele localității, o comună care până în anii 90, era un pol regional în această parte de Vâlcea.

”Cu toții știm că Lădeștii a a fost una din localitățile centrale ale acestei zone. O comună care era inima văii Cernei. Aici se lucra, erau târguri, era o zonă care concentra de la școală până la nivel economic, majoritatea comunele din zonă. Din păcate, declinul economic, al României de după 1990, a afectat și Lădeștii. Am rămas mult în urmă la multe capitole dar eu zic că treptat, lucrurile vor reveni la normal. Anul 2021 vom continua investițiile în infrastructură, vom termina de asfaltat toate drumurile și vom extinde canalizarea. Un investitor mare diun retail lucrează la un mare complex comercial, așteptăm și alți investitori în zonă care să angreneze economic localitate, prin care trece un important drum național, cel al Craiovei”, susține primarul Nicolae Iordache.

În comuna Lădești va începe, în anul 2022 și  construcția a două podețe în satul Păsculești, investiții deosebit de necesare pentru comunitate. Podeţele au fost deteriorate în urma ploilor abundente şi a viiturilor, iar aceste investiţii se vor derula cu fonduri prin situații de urgență.

Tot la capitolul investiții, edilul a depus pe Programul Național de Investiții două proiecte, unul care privește sistemul de canalizare pe o distanţă de 8 kilometri și unul care privește asfaltarea a 7 km de drumuri în majoritatea satelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *