6 şantiere vor fi deschise în această toamnă, în Galicea

De la fântâna Brătienilor se întinde una din comunele celei mai frumoase margini de Olt, un spirit muntenesc adus în harta Olteniei, de la merii de sus spre lişiţele gălăgioase ale deltei de jos.

Istoria legată de Mihai Viteazul, de boierii vlastelini, de lumea aristocrată şi de nebunia din secolele pre-renascentiste, când lumea europeană se aşeza, pregătind frumoasele evoluţii socio-culturale ale secolelor XVII – XVIII este istoria Galicei

Prezentul însă deschide o toamnă plină de lucrări aici, la Galicea, prin fonduri guvernamentale. Astfel deja s-au semnat contractele de execuţie prin PNDL 2, pentru reabilitare , modernizare și dotare Școala I-IV,  reabilitare, modernizare și dotare Școala I-VIII, reabilitare, modernizare și dotare Dispensar uman și centru permanență. La acestea se adaugă alte 3 alte obiective de infrastructură şi utilităţi: Pod din beton armat 4*21m peste râul Topolog, punct ”Drumul Morii” și punte pietonală Strada Teianca, realizare racorduri la rețeaua de canalizare menajera în comuna Galicea.

Ultima lucrarea aflată în licitaţie şi care, dacă nu sunt contestaţii, ar urma să intre în execuţie în luna octombrie este înființare sistem centralizat de canalizare menajeră în satele Cremenari și Brătia din Deal.

Aşadar sunt 6 şantiere care vor debuta anul viitor în comuna Galicea, comuna care se întinde între o deltă şi dealurile frumoase ale răsăritului de Vâlcea…

Totodată Primăria Galicea aşteaptă alocarea de bani pentru inundatii, pentru reabilitarea mai multor drumuri cum ar fi  strada Obogenilor, strada La hotar, strada Valea Popii, strada Teodoresti, strada dragomiresti, drumul Morii. Suma solicitată este de 5,5 miliarde vechi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *