În comuna Lungești, prin CNI, va fi construit un bazin de înot

Printr-o investitie a Companiei Nationale de Investitii (CNI) va fi amenajat un bazin de inot acoperit, in comuna Lungești, spune primarul Tiberiu Costea.

Bazinul va fi amplasat în zona centrală, langa sala polivalentă, si va întregi complexul sportiv din apropierea scolii.

Primarul comunei Lungești, Tiberiu Costea, spune că este un prim pas pentru a face un upgrade condițiilor de viață și de activitate sportivă a copiilor din localitate.

„Demersurile pentru construirea unui bazin de inot in comuna noastra au fost incepute înca din 2017. Ideea a venit gândindu-ne in primul rand la ce insemna o asemenea investitie pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor si pentru confortul locuitorilor. Am mers mai departe, am prezentat memorii argumentate, am elaborat o documentație completă  în cele din urma, in urma unor discutii interministeriale, factorii decidenti din guvern, au hotarat ca asemenea proiecte, in comunele mai dezvoltate din tara, sa primeasca unda verde la finantare. Avem la această oră toate documentatiile si avizele necesare. Am gandit acest bazin pentru ca sa nu mai fim nevoiti sa ducem copiii de la scoala sa invete inotul in afara județului și ca un mijloc de agrement pentru toti locuitorii comunei. Bazinul acoperit de inot va avea lungimea de 25 m si latimea de 12,5 m, fiind compus din cinci culoare, adancimea apei fiind variabila, de la 1,20 m pana la 1,80 m in zona de block starturi, si este prevazut cu suprafete de incalzire si plaja, cele mai largi fiind in zona de start”, spune Tibi Costea.

Bazinul va avea facilitati complete: vestiare, grupuri sanitare, dusuri, sauna, statie de tratare si pompare apa, centrala termica, statie filtrare apa, punct de prim ajutor, oficii si o parcare.

Nu este singurul proiect depus pe CNI de către administrația din Lungești, una din comunele vâlcene cu cel mai rapid ritm de modernizare din Vâlcea. Pe lista CNI se află un complex sportiv, asfaltarea DC 54, rigole carosate.

Un proiect important, cu șanse mari pentru a fi implementat este rețeaua de gaze naturale, pe o lungime de 28 de km.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *