Primarul Mugurel Mărcoianu anunță că în Măciuca, a început distribuirea tichetelor sociale pe suport electronic pentru mese calde.

Conform OUG nr. 115/2020, destinatarii finali eligibili sunt:a) persoanele care au împlinit vârsta de 75 de ani sau peste această vârstă, care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari sau alte drepturi prin legi cu caracter special, plătite prin case teritoriale de pensii. b) persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate şi familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.Suma care va fi alocată pentru tichetul social pentru mese calde, pe suport electronic,este de 180 lei / lună;Perioada de desfășurare a programului: septembrie 2020 – iunie 2021.

Acsete tichete sunt un sprijin din partea Guvernului României prin Programul Operational Ajutorare a Persoanelor Defavorizate cofinantat prin Fondul de Ajutor European pentru cele mai Defavorizate Persoane
ce asigură masă caldă în fiecare lună, pentru aproximativ 300.000 de persoane din categorii sociale defavorizate. Tichetele sunt emise si distribuite numai pe suport electronic

Valoarea nominală a unui tichet este de 180 lei/lună.
Acestă valoare nu este impozabilă iar valabilitatea tichetului social pe suport electronic este de 1 an de la data alimentaria acestuia pe suportul electronic.

Aceste tichete pot fi folosite doar la unitățile afiliate care au încheiat un contract/ protocol/acord cu unitatea emitenta pentru acest tip de tichete.

De altfel primarul din Măciuca spune că baza de lucru pentru următorii 4 ani o reprezintă fondurile europene, fonduri care să asigure dezvoltarea localității, locuri de muncă, aducerea tinerilor acasă, sprijin pentru antreprenoriat,

”Ideea este să facem din Măciuca un pol economic al acestei părți din sudul județului Vâlcea. Un pol de dezvoltare atât agro industrial, cât și turistic, aducerea utilităților, în special a gazelor naturale, fapt care va modifica și va dinamiza spun eu, investițiile în zonă”, conchide Mărcoianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *