Căsuta Hobbitilor se află la Vâlcea, în vîrf de munte

Ţara Loviştei, această ţară a moţilor de la sud de Carpaţi, de departe una din cele mai frumoase depresiuni intramontane ale României, o cetate înconjurată din toate părţile de crestele Făgăraşilor şi Parângului, de dincole de Olt, este leagănul civilizaţiei româneşti.

Aici s-a născut poporul român, în primele cnezate, Litiovoi, Seneslau, Miraslau, Basarabii au plecat să cucereasca întreagă ţară a românilor, de aici, din frumoasa vatră montană a Loviştei. O regiune atipică, deşi se află geografic în Oltenia, graiul este altul, care duce spre Ardeal, este vorbirea molcomă, rar, cu cuvinte apăsate. Oameni ai muntelui. Oameni pe care nimeni nu a reuşit vreodată să-i stăpânească. 

Anul 2017 a fost pentru Perişani debutul agro-turismului, primele unităţi de cazare ba chiar şi un complex cu piscină au fost deschise, astfel localitatea cea mai mare din Ţara Loviştei a început lungul drum al definirii ca destinaţie turistică montană.

La poalele nordului de Cozia, pe drumul vechi al cruciaţilor cu un peisaj absolut spectaculos, cu zeci de pâraie şi cascade, cu cea mai întinsă rezervaţie naturală de licheni, vorbim deja de o adevărată citatelă montană, localitatea situaţă la 900 de metri altitudine, prima care primeşte iarna şi ultima care lasă zăpezile să plece de pe creste.

şi tot aici, turistul poate găsi Căsuța Hobbit.

Este situată în Poiana jud Vâlcea,in rezervatia Parcului National Cozia la poalele muntelui Cozia.
Dispune de 3 dormitoare, 1 baie, living cu bucătărie open.Baie cu jacuzzi aeromasaj pentru 4 persoane Bucătăria este complet utilata si dotată cu grătar de grădină, ceaun în terasă amenajata în exterior
Ciubarul cu apa calda în exterior cât și șemineul în interior sunt pregătite pentru zilele frumoase si alături de ele boxă audio dotată cu microfon, internet si tv.
Dormitoarele sunt formate din:( unul cu pat matrimonial, altul cu 2 paturi twin, o camera tripla iar în living canapea extensibila de 2 persoane ). Capacitatea 7 persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *