Două noi proiecte europene ale Primăriei Dăeşti

Două noi proiecte cu fonduri europene au fost depuse de administraţia locală din comuna Dăeşti, se ştie faptul că echipa primăriei a considerat tot timpul granturile europene o prioritate în ceea ce priveşte modernizarea comunei.

Primul proeict este cel care vizează introducerea internetului în toată localitatea, proiectul WiFi4EU

Obiectivul inițiativei WiFi4EU este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces de înaltă calitate la internet pe întreg teritoriul UE, prin intermediul unor puncte de acces Wi-Fi gratuit instalate în spațiile publice, cum ar fi parcuri, piețe, administrații, biblioteci și centre medicale. Pentru a sprijini adminsitraţiile publice să instaleze punctele de acces Wi-Fi în aceste centre ale vieții publice, recurgând la serviciile unor societăți care instalează rețele Wi-Fi, se acordă cupoane valorice finanțate de Comisia Europeană prin intermediul inițiativei.

Cel de al doilea proiect al comueni priveşte finanţarea unei instalaţii de deizifecţie şi dezinsecţie. Acesta face parte din

Sprijin pentru investiţiile în măsuri preventive destinate să reducă efectele dezastrelor naturale, ale fenomenelor climatice nefavorabile şi ale evenimentelor catastrofale probabile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), suma alocată pentru beneficiarii publici fiind de 4.750.000 euro, iar pentru cei privaţi, în cadrul aceleaşi submăsuri, de 8.289.804 euro. Sesiunea de primire de proiecte va fi deschisă până la data de 31 iulie 2020, ora 16:00. Potrivit MADR, din suma totală alocată beneficiari publici, de 4,75 milioane de euro, cele mai multe fonduri vor fi destinate pentru achiziţia de instalaţii de dezinfecţie, circa 2,31 milioane de euro, urmate de 1,7 milioane de euro pentru autoutilitare probe şi dotare laboratoare, iar pentru camere frigorifice – 740.000 de euro.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *