500 de noi locuri de muncă în Budeşti, la o companie belgiană de saltele

O nouă investiţie cu capital privat urmează să fie implementată în Parcul Industrial Budeşti.

Este vorba de o fabrică de saltele, a unei companii belgiene care va dezvolta mai multe hale de producţie pe un hectar de teren în zona aferentă centurii de est a Râmnicului, pe teritoriul comunei Budeşti. Numărul locurile de muncă nou create va fi de 500.

Primăria deja a eliberat autorizaţiile de construcţie pentru compania belgiană, urmând ca, până la finele anului, şi o companie de logistică să investească în zonă.

Astfel, în acest ritm, până la 31 decembrie, numărul locurilor de muncă din Parcul Industrial Budeşti va ajunge la 3000, iar, din anul 2017, el va creşte şi mai mult, odată cu anunţurile privind chiar începerea capului de autostradă Piteşti – Tigveni, ceea va aduce localitatea vâlceană la 17 km distanţă de ruta respectivă.

Budeşti este cel mai reuşit exemplu de dezvoltare economică pentru Vâlcea postdecembristă. O comună care nu a beneficiat de o platformă industrială socialistă, deci, implicit, nu a trăit în virtutea inerţiei unor coloşi cu picioare de lut.

Este doar o localitate care a prins siajul, fiind vecină, la est, cu Râmnicul şi aflată în drumul Bucureştilor şi al viitoarei autostrăzi europene.

Acest aspect a însemnat, pentru administraţia locală, un semn că trebuie să fie receptivi şi să înţeleagă faptul că, dacă vor gestiona cum trebuie aceste premise, pot face minuni pe termen lung, că aceste câştiguri nu vin imediat, peste noapte, cum spune românul, ci cu strategii pe termen lung.

AP

 

16 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *