La Livezi, Primăria face demersuri ca toate locuinţele să aibă contracte de salubrizare

Începând din această vară, în comuna Livezi se are în vedere ca toate locuinţele unde are acces maşina de gunoi să aibă contracte de salubrizare. Acestea ar fi în număr de aproximativ 560. Primăria are deja 200 de pubele pe care le va distribui către populaţie.

‘Persoanele care vor continua să arunce gunoiul la întâmplare (în şanţuri, pe malul Olteţului, etc) vor suporta consecințele, riscând amenzi usturătoare.

“Pentru a avea o comună civilizată și pentru a evita încărcarea notei de plată pentru gunoiul menajer este nevoie ca toți locuitorii să dea dovadă de spirit civic și să respecte regulile. Urmărim ca toate familiile să aibă contract pentru ridicare gunoiului menajer”, spune primarul Ştefan Verdeş.

Primarul spune că este în grafic cu restul investiţiilor urmând ca în 4 august, odată cu ziua comunei să fie inuagurat Căminul Cultural.

Proiectele despre care vorbim vizează alimentarea cu apă, canalizarea și asfaltarea drumurilor comunale (10 km). Un alt proiect semnat de Verdeş este iluminatul public, unde nu se făcuse nimic până în prezent. Săli se sport, cămin cultural.

„Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără diligenţe la Bucureşti, fără a insista, fără a cere autorităţilor centrale dreptul locuitorilor la civilizaţie. Fără a fi un avocat al acestei comune. A venit momentul să spunem că am început doar, reuşita va fi doar după ce aceste proiecte, semnate şi finanţate vor fi implementate. Cu sprijinul comunităţii, cu multă seriozitate din partea angajaţilor şi a firmelor care vor câştiga lucrările, le vom răzbi”, spune primarul Ştefan Verdeş.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *