415 participanţi la Concursul Naţional de Alergare pe Şosea de la Pietrari

Încă de la orele dimineţii, centrul comunei Pietrari mişuna de copii, dar şi părinţi, care aşteptau cu nerăbdare startul Concursului Naţional de Alergare « Cupa Pietrarilor ». Primăria s-a organizat impecabil, fiecare salariat având sarcini precise, ceai şi cafea pentru toţi cei prezenţi, asistenţă medicală, jandarmeria şi poliţia asigurând perimetrul concursului, accesul autovehiculelor fiind interzis pe tronsonul Monument – Cruce.

Înainte de ora startului, 415 de tineri din localitate, de la cluburile sportive din judeţele Gorj, Bacău, Argeş, Mehedinţi şi din localităţile Băile Govora, Copăceni, Păuşeşti Otasău s-au înscris şi au participat la Concursul Naţional de Alergare « Cupa Pietrarilor » .

Probele au fost pentru copiii din clasele I-IV, care au alergat 800 de metri, iar cei de la gimnaziu, liceu, performanță și veteranii au alergat pe o distanță de 2500 de metri. Premierea s-a făcut pe nivele de clase: I-IV , V-VIII , IX-XII, Performanţă, Veterani, iar primilor clasaţi li s-au acordat premii în bani, diplome, cupe, medalii şi tricouri.

Primarul Nicolae Moraru a apreciat şi salutat iniţiativa Şcolii Gimnaziale, menţionând faptul că “…pentru copii, sportul oferă multiple beneficii, nu doar la nivel de dezvoltare fizică armonioasă sau întărirea imunităţii, ci şi la nivelul socializarii, al fair-play-ului. Această competiţie a fost bine primită în rândul copiilor şi mă bucură mult participarea lor, pentru că mişcarea fizică îmbunătăţeşte performanţele fizice şi intelectuale la orice vârstă”

Concursul Naţional de Alergare a fost organizat la iniţiativa Şcolii Gimnaziale Pietrari, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Pietrari, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, Asociația Școlii Gimnaziale Pietrari, Asociația Județeană de Atletism Vâlcea, Poliția Pietrari, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea, Biblioteca Publică Pietrari, Căminul Cultural Pietrari, Dispensarul Pietrari.

Transportul, cazarea și masa au fost suportate de către cluburile sportive și școlile participante, iar cheltuielile de organizare de către Primăria Pietrari şi sponsori.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *