Un nou pod de 72 de metri peste râul Luncavăţ în comuna Oteşani

Oteşaniul este o localitate care prelugeşte frumoasa Depresiune a Horezului, îndulcind printre subcarpati Valea Luncavăţului, râul care aduce de la munte spre Olt, cântul păstorilor.

Deşi este început de iarnă la ora actuală se finalizează un proiect integrat, cu fonduri europene, pe Măsura 3.22, a cărei componentă majoritară este introducerea alimentării cu apă şi a canalizării pe o lungime de 14 kilometri.

Potrivit primarului Mircea Oprişor se lucrează la vane, captări, instalarea modulelor pentru staţia de epurare.

„Proiectul este pe final, deci toată localitatea va beneficia de apă şi canal. Tot acum am dat ordin de începere la podul peste râul Luncavăţ in punctul Vâlculeşti, un pod destul de mare de 72 de metri, care nu doar leagă DN 65c de un drum comunal ci scurtează distanţele între sate şi accesul la terenuri pentru localnici. S-a terminat de asfaltat DC 116 pe o lungime de 4,5 km şi asteptăm să se termine proiectarea ansamblului şcolar Cârstăneşti, unde vor fi construite 2 corpuri de clădire cu anexe, cu toalete, un teren sport cu nocturnă şi dotate cu centrale termice”, spune primarul Mircea Oprişor.

Pe situaţii de urgenţă se lucrează la alunecarea treren DC 116 si a unui podeţ.

Iar una din cele mai ample lucrări din comună este regularizarea Luncavăţului în două puncte cunoscute pentru erodări de maluri.

Tot din fonduri europene, comuna Oteşani are iluminat public cu LED-uri.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *