4 candidaţi PDL se luptă pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, în anul 2016

Da, nu e o glumă, suntem în anul 2016, dar, cu toate acestea, PDL este cel mai puternic, se pare, partid din Râmnicu Vâlcea. Un partid care ne propune nici mai mult, nici mai puţin  decât 4 candidaţi la Primărie, din care doi foşti primari, trei foşti preşedinţi ai organizaţiei municipale, un fost preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului şi un vicepreşedinte, fost secretar adjunct, dacă nu mă înşel.

PDL MirciaMircia Gutău, cel mai cunoscut dintre toţi, prin prisma funcţiilor deţinute în partid, este fost primar PDL al Râmnicului, între 2004 – 2010, fost preşedinte al organizaţiei municipale PDL Râmnicu Vâlcea, preşedinte al organizaţiei judeţene a PDL Vâlcea, între 2009 – 2010. Candidează acum pe listele Partidului Ecologist Român.

Romeo Rădulescu, fost primar PDL al Râmnicului între 2010 – 2012, fost preşedinte al PDL Râmnicu Vâlcea între 2010 – 2014, fost deputat PDL de Vâlcea. Candidează pe listele Partidului Social Democrat Român.PDL Radulescu

Grigore Crăciunescu, fost consilier local PDL la Primăria Râmnicu Vâlcea, fost vicepreşedinte al PDL Râmnicu Vâlcea, a fost în cărţi pentru o funcţie de viceprimar. Fost preşedinte al PDL Râmnicu Vâlcea, din anul 2014 până la fuziunea cu PNL. Candidează pe listele Partidului Naţional Liberal.

Marian Mirea, fost vicepreşedinte PDL Vâlcea, comunicator al partidului, fost director al ANIF în perioada guvernelor PDL. Candidează, în prezent, pe listele Partidului Mişcarea Populară.

PDL Grig

Deci PDL va da din nou primarul la Râmnicu Vâlcea, pentru că cei 4 menţionaţi mai sus sunt exact favoriţii acestei curse electorale, asta dacă nu se va intercala printre ei, pe listele ALDE, social-democratul Remus Grigorescu.

Oricum, faptul că PDL, la Râmnicu Vâlcea, prezintă azi patru candidaţi arată că, deşi a fost cel mai prigonit partid până în anul 2012, nici PSD, şi nici PNL nu au reuşit, în 4 ani, să producă pe piaţă nume noi, care să ia locul celor patru vehicule pedeliste.  Zâmbesc amintindu-mi de USL şi de acuzaţiile, de imprecaţiile, de tot veninul aruncat asupra PDL.

Azi, PNL şi PSD nu au ştiut cum să vâneze mai bine aceste nume, cum să le peţească, cum să le curteze.  Unde sunt peneliştii şi pesediştii de valoare, unde sunt candidaţii din pepiniera PSD şi PNL, care să aibă şanse să desfiinţeze cele patru variante de mai sus?  Păi atunci, domnilor Costi Rădulescu şi Cristian Buican, dacă PSD, recte PNL nu au reuşit să propună un candidat din bătătura proprie, nu ar fi cazul să spuneţi poate că sloganurile USL-iste, care ne spuneau că pedeliştii sunt ciuma portocalie, erau pură demagogie?PDL Mirea

Nu de alta, dar 4 pedelişti, din care doi adoptaţi de PNL şi PSD, sunt în cursa pentru alegerile locale… A fost reevaluat PDL şi nu ştim noi încă?

Mihai IONESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *