La Suteşti, Carmen Lixandru doreşte să implementeze proiectul „Drumul Viei Nobile”

Carmen Lixandru intenţionează să proicteze „Drumul Viei” care ulterior, prin aportul investitorilor în agro-turism să devină un „drum al cramelor”, ştiut fiind faptul că Suteştiul este o localitate situată în centrul „Toscanei României”, cum mai este cunoscut bazinul viticol Drăgăşani.

„Mă refer la drumurile de exploatare agricolă sau drumuri de tarla, drumuri care străbat zona înaltă a dealurilor care mărginesc localitatea noastră şi unde sunt zeci de hectare de viţă nobilă. Sunt multe solicitări în acest sens pentru a moderniza infrastructura agro-rutieră care ar facilita investiţii în crame şi pensiuni agro-turistice în zonă. Este un proiect la care vom lucra în perioada următoare”, spune primarul din Suteşti.

Edilul mai adaugă faptul că o veste bună pentru localitate este şi lucrarea de reabilitare a DN 67B, drum care traversează pe toată lungimea comuna şi care va spori traficul şi tranzitul între cele 4 judeţe şi va aduce Suteştiul pe harta investiţiilor.

„Noi lucrăm în continuare la asfaltarea a mai multor drumuri comunale, sunt deja pregătite cu terasamente, rigiole şi săptămâna care vine începem turnarea covorului asfaltic. O veste bună aş mai adăuga-o aici este că demarăm proiectul de reabilitare a scolii generale, acum, când a început vacanţa pentru a a avea front de lucru liber”, a mai completat Carmen Lixandru.

Suteştiul, aşa cum mai spus, în anii anteriori, este o comună aparte, un portativ al verii ce va să vie şi al primăverii ce se încheie în acord de greieri şi în lumini de licurici. Aici lucrurile încep cu un sens giratoriu şi se termină sus, pe dealurile cu vii, cu vie nobilă, vie de Toscana, cu bobul aromat, bob care se impune ca un tenor la concertele de gală ale Toamnei.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *