Ursu- Ursuleţul va fi a treia staţiune montană a Vâlcii, bijuteria Vaideeniului

Ursu – Ursuleţul este al treilea punct turistic al Vâlcii, aflat în construcţie, o staţiune care va acoperi platoul de la 1.500 de metri, până sus la Vârful Ursu (2127 metri). 500 de loturi a câte 1000 de metri pătraţi aşteaptă, pe golul alpin, să primească investitorii în turism. Primăria Vaideeni a finalizat PUZ-ul şi a pornit lucrarea, în primă fază de a asfalta drumul până la cotă.

Loturile au fost scoase acum 2 ani la licitaţie, proiectul a trei pârtii de schi, din care una chiar pe vârful Ursu, se spune că va aduce Austria la Vâlcea. Şi proiectul nu se opreşte aici. Staţiunea Ursu – Ursuleţul, Vârful Romani şi  Obârşia Lotrului se vor completa, pentru a realiza cel mai mare conglomerat urban de iarnă, o punte până sus, spre Transalpina.

În următorii zece ani, platoul cerului de deasupra muntelui va aduce Vâlcii, dar şi României, una din destinaţiile de excelenţă de turism.

Vaideeni2“Nu vom avea rivalitate. Ceea ce este aici sus, pe golul alpin, nu se regăseşte în altă parte a României. Ursu – Ursuleţul va fi povestea României, va fi nucleul unui alt tip de turism montan. Sunt convins că, la finalul acestei investiții, va exista un drum invers, al turiştilor dinspre Europa spre România. Eu am spus de mai multe ori, Carpaţii nu au fost deloc exploataţi la potenţialul lor turistic. Or fi ei Alpii mai mari,  dar Carpaţii au poveste. Dar aici trebuie competenţă, o strategie şi să ştim să ne promovăm produsul, nu să-l îngropăm”, spune Daniel Băluţă, primarul din Vaideeni.

Pentru cei care nu ştiu, Vaideeniul este localitatea care a scăpat în Vâlcea pe după gardul Ardealului. A fost locul care, în marea migraţie a secolelor XVII şi XVIII, a adunat românii din imperiu. De aceea, probabil, această nouă punte a românilor de aici cu  românii de dincolo.

Şi ce poate fi mai frumos decât o nouă staţiune montană la Vâlcea, la peste 1.500 de metri!

„O a doua staţiune la cota 1.500 de metri, Ursu-Ursuleţul, va apărea în Munţii Capăţânii, în judeţul Vâlcea, chiar în vecinătatea staţiunii Vârful Romani, primăria Vaideeni aprobând PUZ-ul pentru această zonă.”

vaideeni3„Va fi şi mai frumoasă decât multe alte staţiuni din România. Potrivit PUZ, vor fi amenajate două pârtii de dimensiuni reduse şi una care porneşte chiar de la 2.124 de metri, din vârful Ursu. În acest moment, suntem încă în faza de licitare a loturilor create în urma PUZ-lui. şi a reabilitării drumului spre cotă. Suntem în vecinătatea, chiar la hotarul cu staţiunea Vârful Romani, a oraşului Horezu, iar mânăstirea de la Vârful Romani, de la cota 1.650 de metri, este chiar pe hotarul cu staţiunea Ursul-Ursuleţul. Acest grup de staţiuni montane, repet, va rivaliza cu orice staţiune din ţară”, a declarat primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.

Totodată, prin acest proiect se încearcă realizarea legăturii dintre şoseaua Transalpina şi Mălaia, pentru viitor deschizându-se perspectivele pentru cel mai mare domeniu schiabil din Parâng.

În prezent, în Munţii Căpăţânii, se află în construcţie staţiunea Vârful Romani, care aparţine de Horezu, staţiunea fiind ridicată în jurul unei mănăstiri, la cota 1.650. Din cele peste 100 de pensiuni prevăzute în zonă, 40 sunt deja funcţionale în regim turistic”

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *