Adrian Cosac – PSD, noul primar al celei mai urbanizate comune vâlcene

Adrian Cosac – PSD, este noul primar al comunei Vlădeşti, obţinând un scor uriaş, de peste 71%.

Acesta a ocupat până azi funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar al comunei Vlădeşti după ce Sorin Ghiţă şi-a încheiat mandatul înainte de termen, în urma unei decizii ANI care l-a găsit incompatibil într-o situaţie extrem de discutabilă.

Cosac a fost desemnat candidatul PSD pentru alegerile parţiale care au avut loc duminică, 5 noiembrie şi s-a impus cu peste 71% din  voturi, adică 1.034 de alegători au optat pentru Cosac.

Pe locul II s-a situat candidatul PNL, consilierul local Cătălin Mamotă, cu 364 de voturi  iar candidatul ALDE, George Guţui, a obţinut46 de voturi.

Vlădeştiul este o comună medie, cu aproxiomativ 3.200 – 3.500 de locuitori oficial deşi, numărul acestora ar putea fi cu 1000 peste. Este o comună situată în marginea de vest a Râmnicului, unde metru pătrat de pământ se vinde, în medie între 30-60 de euro, mai mult chiar la strada principală sau spre municipiu.

Vlădeştiul este localitatea cu cel mai mare procent de case noi, peste 70% sunt construite în ultimii 27 de ani iar structura socială este formată din oameni cu venituri medii spre mari, adică, este o localitate a clasei de mijloc cu şomaj 0, lipsă asistaţi social şi cu o largă categorie socio-profesională – medici, magistraţi, oameni de afaceri, profesori, lucrători în mediul privat, IT, foarte puţini, adică spre 10-15% mai fac parte din zona fermierilor, adică, zona agricultură sau zootehnie.

Geografia a avantajat foarte mult această localitate situată pe un drum turistic Râmnicu Vâlcea – Băile Olăneşti, pe valea râului Olăneşti în Subcarpaţii Vâlcii. Distanţa dintre Vlădeşti şi Râmnicu Vâlcea se face, rutier, în 5-10 minute sau din cel mai îndepărtat loc, în 20 de minute.

În Vlădeşti există 2 cartiere rezidenţiale şi planuri pentru alte 3.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *