Să intrăm în linişte şi demni în Săptămâna Patimilor

Intrăm în Săptămâna Patimilor şi, indiferent cât de buni creştini sau cât de mult sau puţin duşi la biserică suntem, aceste 7 zile sunt cele în care, măcar o dată pe zi, ascultăm clopotele interioare. Aşa cum spunea Părintele Teofil Pârâian, Duminica Floriilor este punct de început al privegherii pentru adâncirea în gândurile prăznuitoare ale evenimentelor care ţin de mântuirea noastră.

Chiar dacă pe Dumnezeu l-am pus într-o iconiţă cu Arsenie Boca în maşină sau într-o icoană undeva pe birou sau într-un calendar în care ne fixăm concediile, noi, oamenii moderni, avem libertatea de a trăi patimile Celui care, acum 2000 de ani, a fost umilit, lovit, chinuit şi, în final, ucis de oameni, pentru ca, prin sacrificiul Său, să fim iertaţi tot noi, oamenii.

De atunci, nimeni nu a mai fost capabil de o asemenea dăruire, orgoliile şi vanităţile ne încurcă şi ne împiedică să ne aruncăm în acest hazard al iubirii faţă de semeni. Haidem să copiem modelul Celui de atunci şi, în Săptămâna Patimilor, chiar dacă unii atârnă ouă luminate prin pomi, să luăm parte smeriţi, în linişte şi cu împăcare interioară, la vecernia sufletului nostru. Aşteptăm ca şi în sufletul nostru să intre Mântuitorul nostru Iisus Hristos ca într-un lăcaş al Său, ca într-un templu şi să vindece neputinţele noastre.

Învierea este un miracol, precum este şi Naşterea. Renaşterea este însă a doua şansă, pe care Iisus ne-a acordat-o.

Sărbători cu drag, cu linişte, cu lumină şi cu mult frumos vă urează Râmnicu Vâlcea Week!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *