Dacă 30 de km ar mai fi asfaltaţi, am scăpa de Valea Oltului de la Râmnicu Vâlcea până la Câineni

Primarul comunei Boişoara, Mihai Sandulache, spune că locuitorii de aici, precum şi cei din Titeşti şi Perişani speră că vor vedea vreodată asfalt pe DN 7D, drum care ar realiza o rută ocolitoare pentru Valea Oltului.

„Domnu Sandu de la Perişani a reuşit să asfalteze porţiune prin Groşi. Au mai rămas 30 de km de drum, drum care trece prin centru comunei noastre. Un drum care nu mai ştim în ce stadiu se află acum, la guvern, la nivel de acte. Ştiu că se iniţiaseră proceduri pentru declasificarea acestuia. Ştiu că odată asfaltat ar dezvolta această Ţară a Loviştei. Vin oameni aici, le place cum arată comuna, spun că asemenea peisaj montane mai văd doar în Elveţia sau Austria. Din păcate, drumul este cel care îi ţine departe. Noi am reuşit să asfaltăm majoritatea drumurilor locale. Dar astea sunt venele, artera rămâne blocată”, spune Mihai Sandulache.

Asfaltarea Drumului Naţional 7 D, pe porţiunea Perişani – Câineni ar putea fi o rută ocolitoare pentru Valea Oltului, între Râmnicu Vâlcea şi Câineni.

Drumul este pitoresc, acesta are o lungime totală de 72 de km, din care 40 (drumuri judeţene şi comunale) este asfaltat. Drumul pleacă din Râmnicu Vâlcea (Calea Bucureşti) urmând traseul Dăeşti – Sălătrucel – Berislăveşti – Perişani (asfaltat în prezent) – Titeşti – Boişoara – Câineni (actualul DN7D, neasfaltat).

Am menţionat drumul absolut fabulos, acesta mergând până la Sălătrucel pe malul stâng al Oltului, apoi din Berislăveşti ocoleşte prin est, Masivul Cozia, iar de la Perişani traversează cea mai frumoasă depresiune montană din Vâlcea şi printre cele mai spectaculoase din România – Ţara Loviştei.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *