3.600 de vâlceni produc peste 300 milioane de euro în primele 10 companii din Vâlcea
Un număr de 3.600 de vâlceni produc o cifră de afaceri de peste 1,4 miliarde de lei şi asta în domeniul privat, lucrând la 10 mari companii din judeţ.
Companii care asigură 15% din producţia totală a acestui judeţ. Adică vorbim de 3.600 dintre vâlceni care aduc plus valoare, care nu lucrează la stat, care nu învârt hârtii prin birouri, care nu lucrează la companii de stat.
Sunt români care lucrează în privat, acolo unde este cu totul alt regim de muncă, unde primează competenţa, performanţa, responsabilitatea.
În judeţul Vâlcea lucrează în prezent 65.000 de salariaţi, din care 50.000 se află în mediul privat, deci 15.000 sunt în mediul public. Cam asta este structura, la această oră, a populaţiei angrenate în muncă în judeţul Vâlcea, un judeţ în care trăiesc aproximativ 400.000 de cetăţeni şi din care 128.000 sunt pensionari.
Potrivit datelor furnizate de Ziarul Financiar, primele zece companii antreprenoriale din judeţul Vâlcea (în care activează peste 10.000 de firme) au împreună afaceri de circa 1,4 miliarde de lei (peste 300 milioane de euro), susţinând, astfel, 15% din business-ul total realizat la nivelul judeţului. Împreună, antreprenori precum Constantin Boromiz, familia Crăciunescu, Dan Mutu sau Nicolae Munteanu angajează, în fabricile sau magazinele lor, peste 3.600 de oameni din cei peste 50.000 care activează la nivelul tuturor firmelor din Vâlcea.
Comerţul este activitatea principală a companiilor antreprenoriale din judeţ, jumătate din primii zece jucători români având ca focus acest domeniu. Fie că este vorba de comerţul auto, aşa cum este cazul Nurvil, fie că au ales comerţul de produse vegetariene, aşa cum este cazul Sano Vita, peste 30% din firmele (inclusiv cele străine) din judeţul Vâlcea au ales să joace în acest sector.
Anul viitor topul va sta altfel, având în vedere noii intraţi pe piaţă, cum ar fi compania Faurecia.