Un sat de vacanţă din bordeie se va construi în Popeşti, pe culmea Firijbei

Un complex turistic mai puţin obişnuit se va construi în comuna vâlceană, Popeşti, în apropierea satului medieval Firijba, pe viitoarea şosea de centură, drum a cărui construcţie va demara în această primăvară.

„Drumul de centură va intra în execuţie în următoarele 2 luni. Acesta este finanţat prin POR şi va porni din Ivăneşti, primul sat al localităţii şi va urma toată coasta de pe malul stâng al râului Luncavăţ, pe culmea Firijbei şi se va reîntoarce în DN 65C în zona satului Urşi, ultimul sat al localităţii. Efectiv va ocoli toată comuna pe altitudine şi va însemna cel mai mare proiect care pune în valoare potenţialul agro-turistic al comunei”, spune primarul Aurora Măgura.

Şoseaua de centură va urca astfel la o altitudine de 400-500 de metri pătraţi.

Deşi lucrările nu au demarat, există un investitor care a anunţat că va construi un complex turistic care va avea ceva inedit. Căsuţele de vacanţă vor fi semibordeie, adică în pământ, toate cu deschidere spre sud, spre panorama văii Luncavăţului. Complexul turistic va avea un mic parc, echitaţie, restaurant şi cramă.

Acesta va respecta zona Firijbei, loc unde avem printre puţinele cătune care s-au conservat în timp, satul tăietorilor de lemn, din mijlocul pădurii.

De altfel în acest an se va asfalta şi zona cătunului Firijba, unde mai mulţi investitori doresc să dezvolte afaceri în turism.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *