De Crăciun, Serviciul Salvamont Vâlcea a primit în dar o maşină de intervenţie

De Crăciun, Serviciul Judeţean de Salvamont a primit în dar o maşină de intervenţie şi promisiunea că anul viitor vor avea şi un sediu propriu.

„Este chiar o reuşită şi mulţumim Consiliului Judeţean Vâlcea pentru acest dar. Era extrem de utilă pentru acest serviciu, pentru deplasări în zone accidentate. Cu toţii ştim cât de important este timpul atunci când în joc e viaţa unui om”, a declarat Mircea Lera.

Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu a declarat că din păcate, în ultimii ani, acest serviciu a fost cel mai vitregit departament al instituţiei.

salvamont2„Nu e vorba de a acuza pe cineva, dar Serviciul Judeţean de Salvamont pare că a fost înfiinţat doar ca să fie. Asta în condiţiile în care 1/3 din releiful judeţului este munte, într-un judeţ unde turismul montan este unul foarte mare şi unde traseele sunt spectaculoase dar şi cu riscuri mari. Şi unde acest serviciu este activ 12 luni pe an. Proiectul meu este a construi un Serviciu de Salvamont foarte bun, foarte bine dotat, cu o mare mobilitate şi care să acopere toată zona critică a judeţului, pentru a conferi siguranţă celor care vin aici în turism”, a declarat Rădulescu.

De altfel există un proiect care vizează crearea a numai puţin de trei centre mari de salvamont – în zona Lotru, Loviştea şi Horezu, toate dotate şi cu posibilităţi de intervenţie rapidă.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *