Tragedie Bucureşti: 27 decedaţi, 184 au fost transportate la spital, 146 au rămas internate

Agerpres

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește sâmbătă, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea, și secretarul de stat în MAI Raed Arafat, anunță Administrația Prezidențială.Spitalul Grigore Alexandrescu: 4 copii internați; o fată de 16 ani și un băiat de 15 ani, în terapie intensivă

Doi dintre minorii aflați la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu sunt intubați și prezintă arsuri pe 35% din suprafața corpului, respectiv 45%, a declarat sâmbătă dimineața, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, dr. Raluca Alexandru.

incendiu1„La Spitalul Grigore Alexandrescu, sunt internați patru copii. Avem doi în terapie intensivă — o fată și un băiat. Fata are 16 ani, cu arsuri pe 45% din suprafața corpului, ea este intubată. Băiatul de 15 ani, cu 35% din suprafața corpului arsuri, este și el intubat. El are tetrapareză spastică, se găsea într-un scaun cu rotile. Ambii prezintă și arsuri de căi respiratorii, au inhalat monoxid de carbon, au fost intoxicați cu monoxid de carbon”, a explicat medicul.

Ea a precizat că toți cei patru pacienți minori prezintă arsuri la nivelul feței, mâini și pe trunchi.

„O altă fată, de 17 ani, se află pe secția de chirurgie plastică. Are 20% suprafața corporală arsuri. O a patra fată, de 17 ani, care este mai puțin afectată prezintă policontuzii, a fost călcată la ieșire. A inhalat monoxid de carbon, nu a pus probleme deosebite. Se află internată pe secția de toxicologie” a mai spus Raluca Alexandru.

UPDATE ORA 09.52 Parchetul General a preluat ancheta în cazul incendiului de la Clubul Colectiv

UPDATE ORA 09.31 Spitalul Universitar de Urgență București — 10 răniți, în stare critică, iar 8, în stare gravă

Un număr de 10 răniți aflați la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) sunt în stare critică, iar 8 sunt în stare gravă, a declarat, sâmbătă dimineața, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Leonard Grecescu.

club colectiv1Potrivit acestuia, șase pacienți sunt în stare bună și satisfăcătoare.

„La SUUB, au sosit 25 de pacienți, din care un pacient a decedat, 24 au rămas internați. Dintre aceștia, 10 în stare critică, 8 stare gravă și 6 stare bună/satisfăcătoare”, a afirmat medicul.

UPDATE ORA 09.31 Spitalul Floreasca: 14 răniți sunt în stare gravă

Un număr de 14 din cei 16 răniți care se află la Spitalul de Urgență Floreasca sunt în stare gravă, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituției medicale, Bogdan Oprița.

„Este vorba de 16 persoane, dintre acestea 14 sunt în stare foarte gravă în secția de terapie intensivă. Au fost operați până dimineață opt — ieșiseră din sălile de operație și urmau să intre ceilalți. S-a intrat în patru săli de operație cu mai multe echipe de chirurgi plasticieni. Au venit medici de acasă. Urmau să fie toți băgați în sală. Probabil că în acest moment sunt în sală introduși și următorii pentru că tuturor trebuie să le fie făcută toaleta chirurgicală a plăgilor”, a detaliat Oprița.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din MAI, Raed Arafat, a anunțat, sâmbătă dimineața, că 27 de persoane și-au pierdut viața și peste 100 sunt internate la diverse spitale din București, în urma incendiului puternic care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din Capitală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *