Italienii vor redeschide o fabrică de confecţii din Bărbăteşti

După eşecul de anul trecut, sunt mari şanse ca la Bărbăteşti, în două săptămâni, fabrica de confecţii să repornească, dar de această dată cu patronat italian.

Primarul Constantin Banacu a declarat că discuţiile sunt destul de înaintate în acest sens şi că probabil va exista un mai mare interes din partea localnicilor atât din Bărbăteşti şi localităţile învecinate pentru a se angaja.

„Anul trecut a fost un eşec, atât firma care investise dar şi dezinteresul aproape total al celor de aici pentru a se angaja. Am promisiunea că italienii chiar vor reporni fabrica de confecţii şi de această dată vom avea doritori să se angajeze. Nu 30 din 300 cum a fost în 2015. Avem nevoie de investiţii, cerem mereu locuri de muncă pentru oameni, avem nevoie de investitori serioşi şi de aceea, în calitate de primar mă voi ocupa personal ca lucrurile să funcţioneze normal şi în beneficiul localităţii şi al oamenilor”, spune Banacu.

Italienii vor să producă articole vestimentare pentru export şi urmează să folosească o parte din logistica deja existentă.

În urmă cu un an, o companie deschisese la Bărbăteşti o fabrică de confecţii pentru care solicitase pentru început 300 de angajaţi. Deşi primită pozitiv această investiţie de către autorităţile locale, afacerea s-a gripat imediat. În primul rând nu au venit decât 30 de doritori să se angajeze, (Banacu a intrat în istorie cerând angajaţi din Bangladesh) iar în scurt timp şi patronatul s-a dovedit neserios în ceea ce priveşte plata salariilor şi ulterior a închis afacerea.

Poate de această dată, lucrurile vor merge mai bine.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *