22 de proiecte implementate până în prezent de Adminsitraţia Locală din Dăeşti

Din păcate, o localuitate care ar fi trebuit să ţină pasul cu Mihăeşti, Vlădeşti sau Budeşti, având o geografie similară, prin dispunerea în arealul periurban al Râmnicului, abia în ultimii ani a găsit resursele de a urni motoarele
Dăeşti, aflată pe malul stâng al Oltului, între Râmnic şi Călimăneşti a ieşit din istorie peste 20 de ani. A intrat într-o criogenie avansată din punct de vedere al investiţiilor şi ieşise complet din axa de dezvoltare. Cele câteva mici afaceri locale, se bazau pe o inerţie de context dar nu exista o strategie pe termen lung.
Lucrurile s-au schimbat însă în ultimii ani şi astfel, Administraţia Locală a pornit cu motoarele turate pentru a recupera handicapul şi a intra în seria comunelor dezvoltate din arhipeleagul metropolitan.
În doar câţiva ani, 22 de proiecte de dezvoltare au fost implementate, Dăeştiul devenind o destinaţie pentru afaceri, pentru agro-turism, pentru zona imobiliară.
Astfel, numeroasele proiecte accesate și puse in practică de administrația locală a comunei Dăești au dezvoltat și modernizat, atât infrastructura de bază cât și toate instituțiile din localitate.
Doar în acest an, au început lucrări de reabilitare a școlii gimnaziale cu clasele I-VIII, care va fi modernizată, mansardată și dotată conform ultimelor standarde. Investiția, în valoare de 1.423.000 lei, se realizează printr-un proiect aprobat de Ministerul Dezvoltării, proiect care, a fost depus încă din anul 2013 – la Ministerul Educației, în 2014 – mutat la Ministerul Dezvoltării, apoi la GAL, după care, în cele din urmă, aprobat și finanțat în 2017, de către Ministerul Dezvoltării.
A început modernizarea drumurilor, este vorba de 11 drumuri, în lungime totală cu o valoare totală de 2.532.961 lei, iar odată cu finalizarea acestor drumuri, toată infrastructura locală a localității va fi modernizată.
Astfel administrația publică locală a dat ordinul de începere la lucrările de modernizare a trei drumuri comunale, respectiv DC 17, DC 18 și DC 19, pe o distanță de 6 kilometri, fiind vorba de stratul al doilea de asfalt.
În prezent conducerea primăriei caută măsuri de finanţare şi pentru introducerea gazelor naturale, deoarece este o investiție foarte utilă care vine în sprijinul populației dar şi al agenţilor economici.
AP