Exclusiv: 22 de aspecte care nu se cunosc despre Moţiunea de Cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă

1.În timpul moţiunii de cenzură, se va cere asistenţă VAR pentru a vedea clar dacă e vorba de bile, gume de mestecat sau cocoloaşe de hârtie.

2. Sistemul de achiziţii publice SICAP a înregistrat miercuri cele mai mari tranzacţii şi cumpărări de parlamentari. TVA-ul se deduce.

3. Bursele de la Londra şi Singapore au avut o creştere a indexului de 10% în urma tranzacţiilor efectuate în Parlamentul României. De azi, Parlamentul este cotat la Bursa din New York, cu indice Bet-fi, cu aceeaşi valoare cu Texas Instruments.

4. La casele de pariuri Bet Arena din Ghioroiu şi Mizil, s-au jucat toate variantele posibile. Cota de câştig pentru o victorie a PSD este 10.

5. La Videle, primăria a amenajat deja un ecran uriaş în centrul oraşului pentru ca fanii să poată să privească, în direct, partida din parlament.

6. Acelaşi lucru, la Sibiu.

7. După internarea lui James Hetfield (voce şi guitar), pentru substituirea sa, Metallica i-a înaintat deja o ofertă lui Ludovic Orban, în caz că moţiunea cade, iar Rareş preia partidul.

8. Mihai Şora şi Ion Iliescu sunt invitaţi speciali în Parlament în timpul votării moţiunii; amândoi au zâmbit înţelegător, amintindu-şi cum se schimbau cabinetele în anii ’50: moţiunile erau fabricate în Rusia şi aveau 15 gloanţe pe cartuş.

9. Viorica a fost surprinsă adresându-i-se lui Orban: “Ştii paradigma secvenţional antinomică, când Mareşalul Antonescu i s-a adresat lui Maniu. După mine, tu vei urma!”

10. PNL a promis vreo 1.500 locuri de parlamentari, 110.000 de funcţii şi 50 de prefecturi (Kaliacra şi Drstor).

11. Roxana Wring a revenit lângă foştii colegi Traian Băsescu şi Mihai Şora.

12. Paul Stănescu a fost rugat să vină la moţiune cu mecanismul prin care a obţinut 153 de voturi din cele 152 posibile.

13. Roberta Anastase și-a manifestat disponibilitatea pentru a număra voturile moțiunii de cenzura;

13. UDMR a declarat că, după votarea moţiunii, va invita alte partide să i se alăture în guvern, în locul vacantat de PSD.

14. Pentru parlamentarii PNL care se dau bolnavi, Ludovic Orban a cerut urna mobilă.

15. Întrebată de ce PSD-iştii nu au votat ridicarea imunităţii deputatului Octavian Goga, premierul Viorica Dăncilă a spus zâmbind superior: “Chiar ne credeţi atât de inculţi? Am mai citit şi noi, zău aşa!

16. Au fost mobilizaţi şi minerii pentru a sosi mâine la Bucureşti. S-au mai găsit trei la Lonea, unul la Panga şi vreo 5 la Anina. Vor veni cu Loganul maistrului Cotârgă.

17. Cristian Buican, în timpul votării moţiunii, a postat ceva cu “Prădulescu a făcut…”

18. Eugen Neaţă s-a pozat, pentru ultima dată, cu Viorica.

19. Daniela Oteşanu a pregătit o interpelare: dacă, în cazul căderii guvernului, se schimbă şi conducerile Inspectoratelor Şcolare.

20. Klaus Iohannis va vota, împreună cu soţia sa, la ieşirea de la slujbă, la secţia de vot 125, amenajată la Liceul german din Sibiu.

21. Liviu Dragnea a fost printre primii alegători care şi-au exercitat dreptul de vot la secţia din Rahova. Acesta a spus că votat, evident, pentru schimbare.

22. După vot, Liviu Dragnea a fost invitat în Parlament, fiind printre puţinii capabili să dea jos un guvern PSD, având deja în portofoliu 2 reuşite.

de Ion Luca Gargaragii-ale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *