22 de km de drum montan spectaculos în Vaideeni îşi aşteaptă turiştii

Cine doreşte să ajungă la lacul Balota are de mers peste 10 km din comuna Vaideeni spre creasta Căpăţânilor şi trebuie să urce serpentinele cheilor celui mai frumos râu, râul care împarte judeţul în două, Luncavăţul, mediana celui mai frumos tărâm din România.

Lacul nu e mare, este un lac îndiguit, pe fundul căruia se spune că se află o stână legendară a zonei. Legende, dar cert este că aici, în apropiere, se află Tribunalul Haiducilor şi locul unde satul se ascundea din calea invadatorilor. Unde îşi punea la adăpost ceea ce avea mai de preţ.

Drumul se află în plin proces de amenajare, o lucrarea realizată de Romsilva care va oferi turismului 22 de km cale de acces spre paradisul montan. Adică un traseu fascinant care te duce în istorie, în mit, în legendă.

Romsilva Vâlcea este deja consacrată prin faptul că drumurile pe care le realizează în judeţ de utilitatea forestieră sunt drumuri absolut perfect circulabile şi pentru autoturisme, aceste rute păstrând geografia zonelor pe care le traversează.

Directorul Regiei, George Mihăilescu este un iubitor al muntelui şi consideră că este foarte „bine că aceste drumuri apropie natura de turişti”.

Primarul Daniel Băluţa apreciază lucrările direcţiei silvice şi consideră că este un moment oportun pentru investitorii în turism să vină în  această zonă şi să dezvolte afaceri.

„Sunt 22 de km de drum montan drum care facilitează accesul pe Valea Luncavăţului, un drum unic prin serpentinele, cheile şi zona pe care o traversează. Drumul ajunge sus aproape de platoul alpin şi sunt convins că este un stimulent pentru dinamica turistică a zonei”, precizează primarul din Vaideeni.

Vaideeniul este şi un teren virgin, care poate deveni locul ideal pentru turism, pentru că aici există şi cele mai frumoase trasee turistice – Cheile Luncavăţului, o vatră veche de păstori ardeleni şi mult pitoresc.

Vaideeniul, în felul acesta, nu doar că întregeşte salba turistică a Olteniei de sub Munte, dar o şi reîmprospătează, reînviind poveştile din Mărginimea Sibiului, aducând aerul de sus, de pe Căpăţânii, petalele florii-de-colţ şi doinele ciobanilor într-un spaţiu autentic românesc.

Liviu POPESCU

foto Tatiana Mărăndici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *