Stoeneşti, acest colţ de rai de pe Drumul Mănăstirilor

Stoeneşti, colţul de rai de pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub munte, devine, pe zi ce trece, un reper important al acestui judeţ, o miză imobilară, dar şi una economică, dată fiind şi poziţionarea acestei localităţi chiar în zona metropolitană.

Astfel, nod al drumului monahal care vine cu legende din urmă, de la Măglaşi, şi continuă pelerinajul spre Depresiunea Horezu, Stoeneştiul administrat de Gheorghe Dumbravă are parfumul discret al dealurilor unde corcoduşii nu au mai aşteptat să vină primăvara, ci s-au grăbit să-şi etaleze noile rochii de mireasă, la marginea unor drumuri asfaltate.

Stoeneştiul, acolo unde sfinţii părinţi au aşezat Schitul Jgheaburi, este liturghia Subcarpaţilor Vâlcii, un fel de capitală a dealurilor primăverii care vine, a tămâioarelor care au ieşit de sub covorul frunzelor, a primelor albine care se iubesc cu soarele vieţii.

Aici, locul unde Govora devine râu, unde Dumnezeu a făcut un popas în drumul său discret prin nemurire, aici este Stoeneştiul, colţul de rai al stejarilor care valsează cu fagul, al măceşilor ce aleargă după roua dimineţii, al frumosului deplin.

Primăria aşteaptă primăvara cu ample lucrări de infrastructură. “Vom începe amenajarea drumurilor de tarla, unde deja a fost desemnat câştigătorul licitaţiei. La începutul lunii martie, pe AFIR, avem aprobată asfaltarea a 6 km în satele Dobriceni şi Stoeneşti, pe măsura 7.2. Tot pe măsura 7.2, avem în proiect construirea grădiniţei în satul Dobriceni. Pentru că da, e un adevăr, la Stoeneşti a crescut natalitatea, sunt mulţi copii şi e nevoie de un nou local de învăţământ preşcolar. De exemplu, pot spune că  în Stoeneşti avem mulţi copii, am inaugurat în acest sens 5 locuri de joacă în cinci sate”, spune Gheorge Dumbravă, edilul din Stoeneşti.

Dumbravă spune că deja a început amenajarea căminelor culturale din satele Bârlogu şi Zmeurăt. Tot aici se lucrează la un drum care va lega  satul Zmeurăt de Piscu Mare. Iar tinerii din comună au motive să fie bucuroşi. Până în vară, la Dobriceni va fi inaugurat un teren de sport sintetic, cu dimensiuni reduse şi cu nocturnă. Şi tot până în vară se va încheia alimentarea cu apă în 4 sate.

Aşadar, motive în plus pentru a alege o casă de vacanţă şi investiţii în Stoeneşti, acest colţ de rai de pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *