2018 va fi anul şantierelor în comuna Grădiştea, prin care se va definitiva infrastructura de asfalt

La Grădiştea s-a reuşit să se realizeze un nod rural, punct de intersecţie cu Gorjul dar şi cu Vâlcea de Mijloc prin Roşiile, fiind deja un pol regional. Primăria le-a oferit localnicilor utilităţile, confortul şi o mândrie că locuiesc într-o localitate cu muzeu, cu piscină, cu parc, cu apă, cu canalizare.

Grădiştea este o comună care are viitor, aflată la intersecţia a trei axe comerciale extrem de importante, drumul Gorjului, al Vâlcii de munte dar şi al Vâcii subcarpatice. Aici a fost locul unde cobiliţarii gorjeni se întâlneau cu păstorii şi lemnarii din nord, o comună a târgoveţilor, a celor care aveau responsabilitatea şi adaptabilitatea comerţului.

De altfel Grădiştea este situată pe vechiul drum al dacilor spre Ardeal şi uletrior al arterei comerciale romane. În evul mediu şi după, Grădiştea era localitatea din zona boierimii Olteţului.

Primarul Ilie Boiangiu este edilul cu cele mai multe fonduri europene accesate în exerciţiul bugetar anterior şi acest aspect se vede la tot pasul Se poate vorbi de in miracol la Grădiştea, cine trece vredoată pe aici, nu are cum să nu vadă o localitate cu case noi, cu curţi pline de flori şi cu livezi care se înşiră pe dealuri până departea spre Gorj sau până spre culmea Roşiilor.

Recent printr-o finanţare guvernamentală, comuna Grădiştea a primit  12,052,752 lei pentru infrastructura de drumuri care înseamnă covoare asfaltice şi rigole pe drumurile comunale DC75, DC 79 dar şi drumuri vicinale. Primarul aşteaptă şi ordinul de începere pentru DN 67B, drum naţional de o importanţă uriaşă pe care CNAIR a promis că anul acesta va intra în reabilitare completă.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *