2017 se doreşte anul turistic al staţiunii Băile Olăneşti

Anul 2017 va confirma pentru staţiunea vâlceană că lucrurile bune şi oferta a crscut simţitor pentru cei care doresc să vină pentru un sejur la poalele Căpăţânilor, în localitatea „Micii Sirene” de la Vâlcea.

„Dacă anul trecut am închis cu un număr de 30.000 de turişti, ne propunem de această dată, ca anul 2017 să aducă 50.000 de turişti, iar ponderea turiştilor care vin prin programe guvernamentale să fie în proporţie egală cu turiştii care aleg Olăneştiul pentru agrement, vacanţă şi distracţie. Mai ales că începând din acest an, mizăm pe o interconectare a staţiunii cu localităţile vecine prin trasee pitoreşti, pe terenuri de sport, trasee monahale, trasee spre peşterile spectaculoase de Parcul Naţional Buila Vânturariţa. Am salutat şi receptivitatea investitorilor de a îmbogăţi oferta cu complexuri spa, piscine, restaurante, programe de divertisment şi excursii zilnice în tot judeţul”, spune primarul Sorin Vasilache.

Acesta are deja propuse spre finanţare mai multe proiecte printre care menţionăm asfaltarea drumului care leagă Olăneştiul de Muereasca prin Mănăstirea Frăsinei, amenajarea de drumuri tematice spre peşterile din canionul Cheii, baze sportive, unde turiştii pot practica sport, gimnastica etc.

„Ne gândim şi la facilitarea creării unor campinguri pentru rulote, circuite de ATV-uri. Invităm toţi cei care doresc să investească în turism să aleagă astfel Olăneştiul, perla staţiunii balneare din România”

Staţiunea vâlceană Băile Olăneşti se află la 20 de km de Râmnicu Vâlcea, la ieşirea râului cu acelaşi nume din frumoasele chei săpate în Munţii Căpăţânii. Este renumită prin zestrea de 30 de izvoare medicale minerale dar şi de un spectacol al naturii, oraşul fiind aşezat într-o frumoasă vale circulară. Aici avem Biserica de Lemn a lui Horea, schitul Bradu, Izvorul 24 specific arhitecturii Gaudi, complexe spa, complexul de vile ale foştilor mari lideri comunişti – Gheorghiu Dej şi Nicolae Ceauşescu. Totodată pe raza staţiunii se află rezervaţia natural de tisa dar şi canionul Cheii din Parcul Naţional Buila Vânturariţa unde se află foarte multe peşteri sălbatice.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *