201,62 lei, prețul gigacaloriei pentru populația din Râmnicu Vâlcea

Preţul la gigacalorie pe care urmează să-l plătească populaţia din Râmnicu Vâlcea care beneficiază de agent termic în regim centralizat este de 201,62 lei, a declarat pentru AGERPRES, primarul Gheorghe Matei.

„Executivul va propune spre aprobare în această săptămână modificarea preţului pentru serviciul public de producere, transport şi distribuţie a energiei termice sub formă de apă fierbinte pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Proiectul vizează micşorarea, de la 1 noiembrie, a tarifului pentru agenţii economici de la 220,64 lei/GCal, exclusiv TVA, la 219,74 lei/GCal, exclusiv TVA, iar pentru populaţie, de la 273,59 lei/GCal, inclusiv TVA, la 272,48 lei/GCal, inclusiv TVA. Diferenţa dintre acest preţ şi cel de facturare, de 201,62 lei/GCal, inclusiv TVA, adică 70,86 lei/GCal, va fi asigurată din bugetul local. Practic, vâlcenii care utilizează energie termică furnizată de CET Govora vor plăti 201,62 lei/GCal”, a precizat Gheorghe Matei.

Edilul spune că acest preţ rămâne unul dintre cele mai scăzute din ţară, de aceea şi gradul celor care au ales să părăsească sistemul centralizat este unul redus.

În Râmnicu Vâlcea există un număr de 33.000 de apartamente în blocuri, iar aproximativ 90% beneficiază de agent termic în regim centralizat furnizat de CET Govora.

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *