2016 – 2018: Numărul de noi apartamente în Râmnicu Vâlcea a egalat perioada „comunistă”:1982 – 1985

Ultimii 3 ani, potrivit datelor statistice în domeniul imobiliar din Râmnicu Vâlcea arată un adevărat boom în sectorul construcţiilor de noi locuinţe.  Mai mult, se pare că în sfârşit a fost egalat numărul de apartamente construit la mijlocul anilor 80, de regimul comunist.

Între anii 1982 şi 1985, numărul de apartamente construit în municipiul nostru a fost de 2231, în timp ce în ultimii 3 ani au fost construite 2101 de apartamente. Numai că dacă suprafaţa medie a apartamentelor din regimul trecut era de 40 – 50 de mp, cele din ultima perioadă au suprafeţe medii de 70 de mp.

Se remarcă aici, un întreg cartier nou, urbanizat, ne referim aici, la Bulevardul Dem Rădulescu, unde există şi un mare pericol, de supraaglomerare. Aici sperăm că Primăria va fi foarte atentă în a monitoriza normele de urbanism şi de folosire a terenurilor, cu respect pentru „spaţializare”

Zona centrală a Râmnicului, o mahala antebelică, rămasă tot la acest nivel până în anii 90, s-a schimbat profund în ultimii ani, pe ambele părţi ale căii ferate, aici apărând în ultima vreme şi cele mai înalte blocuri din Râmnicu Vâlcea, în minicvartalul Kaufland.

„Este o schimbare în bine a oraşului, dincolo de blocurile cenuşii ale regimului trecut, noile construcţii vin cu un alt grad de confort, o altă estetică, plus multe alte facilităţi. Preţurile nu sunt diferite de cele ale apartamentelor vechi, se înregistrează un uşor trend crescător dar este unul care merge funcţie de dinamica economică a oraşului. Noi vom începe în primăvară un nou turn aici, pentru a completa minicartierul. Este clar că zona arată schimbată, prezintă un alt aspect şi mai ales gradul de siguranţă şi securitate pentru cei care locuiesc aici este altul”, spune Romeo Iliescu, unul dintre marii dezvoltatori imobiliari din municipiu.

Plaurile lui Iliescu prezintă pe termen lung investiţii imobiliare şi în zona noului Mall, cel mai nou areal intrat în atenţia investitorilor din Râmnicu Vâlcea.

De altfel un apartament nou de 100 de mp costă în jur de 70.000 de euro, cu 3 camere, potrivit site-ului Ansamblul Rezidenţial Central.

Se poate spune că astfel că Râmnicu Vâlcea se transformă treptat la nivel imobiliar, noile cartiere schimbă aspectul vechilor cartiere şi funcţionează un sistem de creditare. Evident că anul 2018 s-a bazat pe creşterea salariilor de mediul public dar aşteptăm ca în anii urmări, dezvoltarea mediului privat să vină în sprijinul acestui domeniu.

De menţionat şi pragul de 3000 de lei pentru un salariu în domeniul construcţiilor ceea ce va putea stimula forţa de muncă pentru a reveni în ţară sau pentru a se angaja în acest sector.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *