21 de lucruri care s-au petrecut la Galele Naţionale ale UAP din Râmnicu Vâlcea

 1. O parte dintre participanţii la galele UAP au cerut să se încheie mai rapid transmisia  în direct a TVR, pentru că începea meciul Juventus – Barcelona.
 2. O altă parte dintre participanţi au spus, la final, că nunta a fost una destul de slăbuţă, mireasa a stat pe loc şi a împărţit doar nişte obiecte, nu avea nici măcar o rochie foarte frumoasă, masa a venit prea târziu, iar lăutarii au cântat doar la un instrument.
 3. Cel mai interesant discurs a fost cel al lui Horia Roman Patapievici, acesta fiindu-i scris chiar de comeseanul său, Ştefan Prală.
 4. Vasile Cocoş a tot butonat la telefon, plin de emoţie. La o jumătate de oră după, soţul Aurorei Gherghina a intrat fericit în sală, sărutându-şi cu drag soţia şi mulţumindu-i pentru aceste superbe „mesaje de amor” primite… pe telefon.
 5. Patapievici nu venise singur la Râmnic, ci împreună cu Liiceanu, numai că cel din urmă a rămas la o polemică pe teme de hermeneutică cu Valeriu Amza.
 6. A fost pentru prima dată în istorie când TV Etalon a avut o audienţă peste cea a TVR, dublă chiar, cei 10 telespectatori ai Etalonului preferând o reluare a unei emisiuni din 1996.
 7. Mai mulţi telespectatori ai Galei UAP au schimbat postul după ce s-au lămurit că Gigi Dican nu cântă nimic, dezamăgiţi astfel că sosia lui Pavarotti nu era în formă.
 8. Ori de câte ori prezentatoarea TVR pronunţa numele Constantin sau preşedintele…, Costi Rădulescu tresărea şi se uita după Scarlaciuc, dar imediat se liniştea când realiza că, de fapt, era vorba de un preşedinte oarecare de UAP sau de vreun Constantin… Ionescu.
 9. Eugen Neaţă a fost atât de în formă cu pozatul, încât, la final, şi cei doi ficuşi au dorit să se pozeze cu deputatul PSD de Vâlcea.
 10. Cristian Buican nu a venit pentru că se ocupa de un nou miting PNL, unde spera să atingă cifra rotundă de 900, ca să-i facă în necaz lui Crişu Popescu.
 11. Deşi nu cred în statul paralel, peneliştii au avut parte de o surpriză: la o masă paralelă, paralel cu ei, stătea un PNL Paralel, format din Dan Niţu şi Bogdan Pistol.
 12. Marcel Poenaru a ieşit la aer deshidratat, după ce consumase numai apă cu gheaţă.
 13. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a promis că va face şi o Colonie a Primarilor, pe lângă cea a artiştilor,  la penitenciarul unde a depus jurământul în calitate de primar ales. De undeva, de la un demisol, în… Lenin Sud, a fost aplaudat de un alt primar vâlcean, recent suspendat din funcţie.
 14. Mircia Gutău i-a replicat lui Cheercheş că, la Vâlcea, avem de mult o colonie a artiştilor, Colonia Nuci, unde rezidenţii sunt maeştri în grafică, fie în cărbune, fie sculptori cu şişul, fie prestidigitatori cu portofelul…
 15. Evenimentul Galelor UAP a fost eclipsat total, la Râmnic, de o deschidere fastuoasă a unor Galerii de Brânzeturi Loviştea în cartierul Ostroveni Latin(e).
 16. Locuitorii din Ţăndărei şi Ianca au stat până la sfârşit să urmărească emisiunea la TVR3, aşteptând recitalul lui Adi de la Vâlcea.
 17. După Marcel Poenaru, şi prefectul de Vâlcea şi-a declarat dezamăgirea faţă de apa cu gheaţă de pe masă.
 18. La o masă retrasă, Adina Dobrete le traducea unor tineri PSD ce înseamnă UAP şi că nu trebuie să parieze ca la BetArena.
 19. Presa din Vâlcea a declarat că aşteaptă Trofeul Camerei de Comerţ, unde carnea ar urma să fie mai fiartă, cartofii mai buni şi fursecurile, măcar la gust, ca alea de la conferinţele PNL.
 20. După Galele UAP de la Râmnicu Vâlcea, următoarele oraşe culturale – Urziceni, Strehaia, Adjud şi Dolhasca s-au înscris pentru următoarele ediţii.
 21. Ministrul Lucian Romaşcanu a rămas în Râmnic încă o zi, alegând epistemologic o şedinţă foto pentru fetele de la pagina 5, spunând că va participa şi la viitoarele Gale Click şi Playboy.

 

de Dinu Sărmanu şi Horia Roman Braşov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *