2 noi parcuri în staţiunea vâlceană – Băile Olăneşti

Turismul intern este pe val. Pentru staţiunile balneare, cererea este şi va fi foarte mare. Cele mai multe solicitări ale turiştilor sunt pentru hotelurile de la 3 stele în sus. Cererea pentru vacanţe în staţiuni balneare a fost în creştere de la un an la altul, iar în 2017 vânzările au fost cu circa 20% mai mari în zonele mai dezvoltate, conform datelor din piaţă.

Aici se află şi Băile Olăneşti, staţiune care în această perioadă nu amia are locuri libere de cazare, toate hotelurile şi pensiunile fiind ocupate.  Investiţii realizate în structuri de cazare din Olăneşti, în centre de relaxare şi tratament au schimbat percepţia că zona este destinată numai persoanelor cu diferite afecţiuni şi au inclus produsul în oferta mai multor agenţii de turism. Potrivit ANAT, familiile cu copii, care au preferat pentru vacanţa lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA, au fost principalii clienţi anul trecut dar şi în acest an. Iar Băile Olăneşti se numără printre cele mai cautate alături de Băile Felix, Băile Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Călimăneşti-Căciulata, la un sejur mediu de 7 zile.

Una dintre investitiile majore ale Primăriei Olăneşti, spune Sorin Vasilache, este amenajarea a două noi parcuri – Parcul Parâng şi Parcul Poştei însemnând Amenajarea terenului, Realizare de amenajări peisagistice în ton cu istoria şi flora locală, Realizarea de sistem de irigaţii automatizat, Realizarea unui sistem de drenaj de suprafaţă şi/sau de adâncime după caz, Realizarea unor spaţii de şedere şi socializare corespunzătoare, Realizarea unei zone în care să fie amenajate elemente cu apă, Înlocuirea mobilierului specific parcului, Refacerea sistemului de iluminat, Înlocuirea pavajului cu unul adecvat temei propuse, Realizarea unui punct de informare, Montarea unei instalaţii WI-FI, Amplasarea unui ceas urban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *