2/3 din comuna Voiceşti a fost cadastrată, procesul se va încheia în 2019

În comuna Vocieşti 2/3 din totalul imobilelor a fost cadastrat, respectiv 9 sectoare şi a mai rămas doar o suprafaţă foarte mica de cadastrat.

Măsurătorile imobilelor din Mogoșoaia sunt aşadar parţial finalizate  și proprietarii sunt așteptați cu actele iar după ce se vor face afișările, cetățenii vor avea la dispoziție o perioadă de 60 de zile pentru a face contestații, în cazul în care consideră că există o incorectitudine privind proprietatea lor.

“Așa cum am mai men­­­ționat de fiecare dată cetățenii tre­buie să înțeleagă im­portanța și beneficiile acestui program care le permite obținerea gratuită a căr­ților funciare noi (toate vechile evidențe vor fi închise prin ordin al președintelui Autorității Na­­ționale de Cadastru și Publicitate imobiliară ANCPI), iar dovada pro­prietății se va face cu extrasul de carte funciară, ce reflectă situația tehnică și juridică actuală a imobilului. Înscrierea în cartea funciară devine constitutivă de drept de proprietate, odată cu primul act notarial încheiat pe baza noii situații din cartea funciară”, spune primarul Florian Vătafu.

Procesul de cadastrare este foarte important, spune Vătafu, deoarece rezolvă “multe situații dificile cum este cazul unor imobile unde proprietarii nu au acte de proprietate și ar fi necesară emiterea unui ordin de prefect”.

Pentru a rezolva această problemă, sunt puse în aplicare prevederile legale pentru înscrierea posesiei asupra acestor imobile. Legea dă posibilitatea ca, în lipsa actelor de proprietate, să fie menționat în cartea funciară posesorul respectivului imobil cu posesia asupra acestuia, și nu cu proprietatea.

Pe baza unei adeverințe emise de primărie prin care este recunoscut posesorul și faptul că acel imobil nu face parte din bunurile din domeniul public sau privat al UAT-ului sau al statului, imobilul este înscris în cartea funciară, cu posesorul identificat în urma lucrărilor de cadastru sistematic. Dacă timp de trei ani de la menționarea posesiei în cartea funciară posesia acestuia nu este contestată, posesorul devine proprietar.

În afară de procesul de cadastrare pe care Primăria Vocieşti speră să-l încheie în 2019, Flroian Vătafu a anunţat şi achiziţia tractorului din fonduri europene, astfel în acest an, nu mai fi nevoie de un contract de deszăpezire.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *