Proiectul deputatului PSD Aurel Vlădoiu de transfer a Colecţiei de Timbre a României către BNR a fost aprobat

Colecţia de Timbre a României aparţine, începând din această săptămână, Băncii Naţionale a României, în urma unui proiect de lege iniţiat de deputatul vâlcean Aurel Vlădoiu şi care a fost votat în Parlament.

‘În conformitate cu prevederile articolului 74 din Constituţia României şi ale articolului 92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, am iniţiat o lege privind trecerea colecţiei de timbre a României de la Compania Naţională ‘Poşta Română’ în patrimoniul Băncii Naţionale a României. Colecţia de mărci poştale deţinută în prezent de Compania Naţională Poşta Română conţine peste 15 milioane de mărci poştale româneşti şi străine, precum şi alte piese filatelice importante: machete originale – unele executate de artişti cunoscuţi – matriţele cu care s-au imprimat timbrele româneşti – inclusiv clişeele mărcilor ‘Cap de bour’ – întreguri (plicuri şi cărţi poştale), eseuri, probe de tipar şi multe altele. Este cea mai mare şi cea mai importantă colecţie de mărci poştale româneşti din toate timpurile, depăşind cu mult chiar faimoasa colecţie a regelui Carol al II – lea, considerată la vremea ei a treia colecţie de timbre din lume’, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, parlamentarul vâlcean.

Legea iniţiată de Aurel Vlădoiu a fost votată în Parlament, urmând să fie publicată în Monitorul Oficial.

În anul 1967, colecţia de timbre a Băncii Naţionale a României a fost transferată Poştei Române. In anul 1985, întreaga colecţie a revenit la BNR unde a stat până în februarie 1990, când, în baza unui Decret al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, a trecut din nou în administrarea Poştei. AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *