160 de case fisurate în Nicolae Bălcescu şi Galicea din cauza traficului greu de pe drumul judeţean

Un număr de 160 de locuitori din comunele vâlcene Nicolae Bălcescu şi Galicea au depus un memoriu pe adresa Consiliului Judeţean, reclamând faptul că drumul judeţean 678D, construit în 1968, trebuie de urgenţă reabilitat deoarece pune în pericol structura de rezistenţă a caselor situate lateral acestui drum.

În memoriu trimis pe adresa CJ Vâlcea se solicită şi adaptarea acestui tronson de drum la traficul greu din prezent, care “a cauzat o serie de fisuri în pereţii acestor locuinţe”.

“Pe raza comunei Nicolae Bălcescu sunt 90 de locuinţe care deja mai mult sau mai puţin prezintă fisuri în pereţi din cauza trepidaţiilor atunci când maşini de tonaj mare trec pe drum. În 1968 când a fost proiectat acest drum el nu a fost făcut pentru utilajele care azi trec pe aici, autotrenuri, camioane. Categoric terasamentul vechi al acestui drum nu preia toate trepidaţiile. Oamenii au constituit o asociaţie civică şi au venit întâi aici, iar eu i-am trimis către Consiliul Judeţean, fiind vorba de un drum judeţean”, a declarat astăzi, primarul din Nicolae Bălcescu, Constantin Oprea.

Asociaţia include şi proprietarii comunei vecine Galicea, unde 70 de locuinţe se confruntă cu aceeaşi problemă.
“Este cu adevărat o situaţie destul de gravă, sunt case care au fisuri deja de un deget, s-au făcut analize, iar principalul vinovat este drumul judeţean. Trebuie luate măsuri, e un demers care necesită o rezolvare rapidă, până nu se întâmplă o nenorocire”, a precizat viceprimarul din Galicea, Florea Udrea.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Gheorghe Păsat, a declarat că acest drum se află pe lista de priorităţi a instituţiei, fiind propus pentru finanţare europeană.

“Drumul judeţean 678D, care leagă de fapt comuna Galicea de Milcoiu prin Nicolae Bălcescu, este un drum prioritar pentru noi, pentru că acesta realizează legătura directă a zonei Drăgăşani cu judeţul Argeş şi cu viitoarea autostradă, de aceea acesta este prins alături de alte două drumuri din zonă pentru finanţare cu fonduri europene. Evident că în acel moment acest drum va fi cu totul modernizat, schimbându-se şi platforma, fiind adaptat noului tip de tranzit care se desfăşoară în zonă”, a declarat, preşedintele CJ Vâlcea. (antenasatelor.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *