150 de familii din satul Andreești al comunei Muereasca vor avea alimentare cu apă potabilă

După finalizarea introducerii rețelelor de apă, în comuna Muereasca, un cătun al satului Andreești, cu circa 150 de familii, nu fusese prins la finanțare. Această porțiune nefiind inclusă în proiect la finanțare, primarul Ungureanu a hotărât, ca din bugetul local să aloce banii necesari pentru a putea extinde rețeaua de apă, astfel încât să beneficieze de această utilitate toate aceste familii.

”Am pus în SICAP achiziția execuției a 1,8 km extindere rețea de apă potabilă în satul Andreești. Avem acolo circa 150 de familii care rămăseseră fără apă curentă. De aceea s-a luat hotărârea în Consiliul Local de a aloca bani din bugetul local pentru a executa această importantă investiție pentru comunitate.”, a precizat primarul Ion Ungureanu.

Muereasca, singura comună din județul Vâlcea care are un puternic turism monahal, va avea, în sfârșit, drumul județean (DJ 658) care o traversează modernizat, cu rigole, podețe, etc. Administrația locală a avut grijă ca racordurile gospodăriilor la rețeaua de alimentare cu apă să fie prinse în proiect astfel încât, să nu fie deteriorat asfaltul pe drumul județean.

Primarul Ion Ungureanu ne-a declarat că ”am prins la începutul anului niște bani special pentru a face racordurile la gospodării, înainte de a se turna asfaltul și sperăm să ne descurcăm cu suma respectivă, astfel încât să putem executa toate racordurile.

În rest, în localitate se lucrează la modernizarea drumului comunal 171, dar și la podul din satul Muereasca de Sus, aceste investiții derulându-se prin PNDL2.  Ministerul Dezvoltării a făcut plățile aferente lucrrilor executate, astfel încât constructorul continuă lucrările fără probleme. În ultima perioadă am avut lucrări de întreținere în satul Andreești, mai exact s-a betonat o pantă, s-au făcut circa 200 metri de șanțuri, pe un drum comunal. La căminul Cultural, Sala de festivități și Dispensarul medical de la Muereasca de Sus s-au făcut reparații, zugrăveli, lucrări la acoperișuri etc.  La Dispensarul Uman s-a introdus și apă curentă, deoarece înainte se aproviziona dintr-o sursă proprie, iar la grădinița din satul Andreești se va face o altă sursă de apă. În zonele care au fost afectate după ploi se fac rigole și se pregătește terenul pentru dirijarea apele pluviale, pentru a nu strica platforma drumurilor și curțile oamenilor. De asemenea, am făcut aprovizionarea cu material lemnos pentru toate instituțiile, respectiv: primărie, dispensar, școli și grădinițe”, a declarat edilul.

Claudia POPA

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *