15 medici vor asigura permanenţa în Centrul Medical Ostroveni inaugurat luni, la Râmnicu Vâlcea

În cartierul Ostroveni a fost inaugurat luni, un centru medical de permanentă, menit a prelua în cursul nopţii şi în week-end cazurile de urgenţă, uşoare. Centru a fost realizat în urma unui parteneriat între Primăria Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean.

De altfel, Mircia Gutău spune că avea această idee mai demult în minte, de a gândi servicii medicale pentru unul dintre cele mai mari cartiere din Râmnicu Vâlcea. Mai ales pentru a schimba cu totul aspectul fostului internat al Liceului Ferdinand.

Centru a fost realizat la parterul acestui internat, în mijlocul cartierului Ostroveni.

La rândul său, preşedintele Constantin Rădulescu salută această reuşită a parteneriatului dintre Consiliului Judeţean şi Primăria Râmnicu Vâlcea şi spune că după 1990, trebuie repusă pe tapet educaţia şi sănătatea oamenilor ca prioritate.

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, medicul Dan Ponoran consideră că prin acest centru, activitatea secţiei UPU va fi degrevată de cazurile uşoare şi salută această investiţie a autorităţilor vâlcene.

„Pornit de la ideea de degrevare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean – aglomerată, în prezent, de numeroase urgenţe minore – şi de asigurare de servicii medicale pe timpul nopţii şi în week-end-uri, în cel mai mare cartier al municipiului Râmnicu Vâlcea – Ostroveni, Centrul de Permanenţă care funcţionează la parterul fostului cămin al Liceului Ferdinand I, inaugurat luni, 30 septembrie (…) cu o suprafaţă de 92 mp, cuprinde o sală de aşteptare, o sală pentru tratamente de sterilizare, cabinet de consultaţii, o cameră pentru personalul medical şi grupuri sanitare, iar printre dotările de specialitate se numără aparatură de resuscitare-respiraţie, un defribilator automat, aparatură de monitorizare-evaluare, un sterilizator, o trusă completă de mică chirurgie şi un analizor de analize medicale”, au transmis reprezentanţii Primăriei Râmnicu Vâlcea printr-un comunicat de presă.

Centrul va beneficia de serviciile a 15 medici specialişti în medicină de familie, iar activitatea va fi coordonată de unul dintre aceştia – dr. Obogeanu Alin. Programul va fi zilnic, între orele 20.00 – 08.00, şi permanent în week-enduri: de vinerea, de la ora 20.00, până lunea, la ora 08.00, sau în zilele de sărbători legale.

La noul Centru de Permanenţă  se vor putea trata în general problemele minore survenite în urma unor; arsuri, leziuni chimice, căderi, muşcături de animale sau înţepături de insecte, hipo / hipertermii, afecţiuni din sfera obstetrică-ginecologie; intoxicaţii, leziuni provenite din violenţe, agresiuni, alergi, sincope – lipotimii; dureri toracice, de cap, abdominale, de spate, de ochi sau de urechi, diabet zaharat; gripe sau răceli, convulsii , dificultăţi de respiraţie, stare de ebrietate, inclusiv din sfera psihiatriei / suicid.

  „În cazurile în care urgenţa medicală depăşeşte nivelul de ”cod verde”, în baza unui protocol semnat de Centrul de Permanenţă cu UPU Râmnicu Vâlcea, pacientul va fi preluat de o ambulanţă în vederea acordării de asistenţă de specialitate”, precizează aceeaşi sursă menţionând şi că medicii de aici nu vor face consultaţii şi tratamente pentru boli cronice, consultaţii şi tratamente la domiciliu şi nici nu vor  elibera reţete compensate, bilete de trimitere gratuite sau concedii medicale.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *