12,305,636 lei vor fi investiţi în reţeaua de drumuri din Vaideeni

Comuna Vaideeni intră în plin proces de amenajare peisagistică, primarul Daniel Băluţă spune că este foarte important ca această localitate, situată la poalele cheilor Cernei şi Luncavăţului, să fie pusă în valoare şi să devină o destinaţie pentru cei care vor să petreacă o vacanţă în regiune.

„Vom avea turism sus la munte, la Vârful Ursu, dar asta nu înseamnă că localitatea de jos nu trebuie pusă în valoare. Sunt multe proiecte pe care le avem în vedere pentru ca Vaideeniul să aibă, la un moment dat, cochetăria localităţilor montane. Vom începe cu amenajarea falezelor râului Luncavăţ, ca spaţiu de promenadă, ne gândim la un centru civic modern, dar care să pună în valoare şi clădirile care fac uşor centenarul. Am discutat cu proprietarii să concepem un plan care să facă din zona centrală a localităţii una deosebită”, spune primarul Băluţă.

Astfel, următorii 4 ani sunt decisivi pentru transformarea Vaideeniului într-o localitate de munte căutată de turişti atât pentru microstaţiunile de sus, de la cota 1.600, dar şi pentru compozitul acestei comune, întemeiate de păstorii ardeleni din Mărginimea Sibiului.

Mai mult, 12,305,636 lei vor fi investiti de Primăria Vaideeni pentru aprobarea necesităţii şi oportunităţii realizării unor lucrări de reabilitare şi modernizare drumuri de interes local, comuna Vaideeni, sat Vaideeni – Găbreni, spre Crucea de Piatră, Dealul Urşani, Padeş şi Floreşti, fapt ce va genera un turism accelerat în această regiune.

Însă pentru primărie, educaţia rămâne o prioritate. Astfel peste 2 miliarde de lei vor fi investiţi în reabilitarea şi modernizarea şcolilor din Mariţa, Atîrnaţi şi Izvorul Rece dar şi 2 miliarde de lei vor fi alocaţi pentru reabilitarea Dispensarului din Vaideeni.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *